Aureliu Ciocoi: Anul trecut cifra copiilor afectaţi era practic inexistentă, acum sunt afectaţi de tulpina britanică

Aureliu Ciocoi: Anul trecut cifra copiilor afectaţi era practic inexistentă, acum sunt afectaţi de tulpina britanică

FOTO simbol Sursa EPA

Circa 1.000 de femei însărcinate se tratează de COVID-19, iar în întreaga ţară rămân a fi infectaţi cu noul tip de coronavirus aproape 13 mii de copii: „Anul trecut cifra de copii afectaţi de COVID-19 era practic inexistentă. Acum, însă, şi copiii sunt afectaţi de această tulpină britanică. Majoritatea copiilor bolnavi având vârste cuprinse între 10 şi 17 ani”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi, transmite IPN.

Potrivit lui Aureliu Ciocoi, din fericire, în ultimele 24 de ore, niciun medic nu a fost infectat cu COVID-19, lucru care, potrivit lui, vine să confirme eficienţa vaccinului.

Aureliu Ciocoi a mai spus că raioanele Taraclia, Hânceşti şi Floreşti au ieşit din zona de cod roşu de alertă privind situaţia epidemiologică, iar asta pentru că în ultimele zile au fost înregistrate sub 100 de cazuri la o mie de locuitori.

Până în acest moment, 89 de mii de persoane au fost vaccinate cu prima doză de ser anti-COVID-19. Din cele 180 de mii de doze AstraZeneca primite de Republica Moldova, peste 50 de mii au fost distribuite în toată ţara. Restul dozelor din acest lot sunt păstrate pentru a putea fi efectuat rapelul.

Potrivit informaţiilor oferite de MAI, un număr sporit de militari continuă să patruleze în Chişinău, Bălţi şi Străşeni. De la instituirea stării de urgenţă, peste 15,8 mii de agenţi economici şi 1,1 mii de lăcaşe de cult au fost verificate, iar suma totală a amenzilor aplicate se ridică la peste 7 milioane de lei.

Premierul interimar a remarcat că poliţiştii se confruntă cu dificultăţi în dirijarea fluxului de îmbarcare în transportul public şi atestă încălcări grave în timpul slujbelor religioase, acolo unde oamenii continuă să fie împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă. „Mă tem că împărtăşania cu aceeaşi lingură va duce, în următoarele zile, la creşterea numărului de cazuri de infectare cu virusul Covid-19”, a adăugat prim-ministrul interimar.

Aglomeraţii mari se înregistrează în zilele de vineri şi sâmbătă în pieţele agroalimentare şi în centre comerciale. În acest sens, Aureliu Ciocoi a îndemnat administratorii să antreneze personal suplimentar în zilele respective ale săptămânii, pentru a fluidiza traficul de persoane şi pentru a nu le expune riscului de îmbolnăvire.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările