A murit Leonida Lari

A murit Leonida Lari

Leonida Lari

Poeta, publicista și militanta pentru reunirea Basarabiei cu România s-a stins din viaţă în această dimineaţă la Chişinău, la vârsta de 62 de ani. 

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE, ora 16.06: „Ultima dată când am văzut-o cu pixul în mână s-a întâmplat acum două săptămâni. A fost un poet discret. Deși avea dureri cumplite, a depășit acele momente creînd“, mărturisește soțul regretatei poete, regizorul și actorul Mihai Iorga.

UPDATE, ora 14.55 Leonida Lari se afla la Chișinău din luna iulie. De ceva vreme a stat la pat și n-a mai vorbit de două zile. „Înainte de a-și da ultima suflare, ne-a îmbrățișat pe toți din priviri", povestește emoționat soțul scriitoarei. El spune că a văzut-o ultima dată scriind acum două săptămâni.

UPDATE, ora 14.40 Regizorul Mihai Iorga, soțul regretatei poete, a declarat pentru „Adevărul" că Leonida Lari va fi înmormântată poimâine, la cimitirul central din strada Armenească, de la Chișinău. Admiratorii scriitoarei își vor putea lua rămas bun de la ea și mâine. Corpul neînsuflețit va fi adus la sediul Uniunii Scriitorilor din Chișinău, iar noaptea de luni spre marți va avea loc un priveghi la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla" din centrul Capitalei.

UPDATE, ora 14.00 Trupul poetei a fost adus acasă de la morgă. Rudele se pregătesc de înmormântare. Doar una dintre fiicele scriitoarei se află acum în Moldova, celelalte două sunt în Statele Unite.


Imagini în premieră cu Leonida Lari. Click aici să vezi GALERIA FOTO!

UPDATE, ora 13.00 Leonida Lari suferea de cancer, de mai multă vreme. Rudele apropiate ale scriitoare, citate de Pro TV, au spus că și mama Leonidei Lari a decedat cu puțin timp în urmă. Fapt care ar fi putut agrava boala de care suferea.

Vladimir Beșleagă: „Leonida Lari a avut bărbăția de a tăia ca o sabie în minciună și ipocrizie"

Maria Şleahtiţchi: „Leonida Lari este un poet care trebuie recitit. S-a stins prematur"

Arcadie Suceveanu: „Leonida Lari, o Ioana D'Arc a Basarabiei"

Informaţia a fost confirmată pentru „Adevărul“ de către fostul deţinut politic Ilie Ilaşcu, ex-senator român. „După ce a ieşit din Parlament nu s-a mai potolit între drumurile dintre Bucureşti şi Chişinău. A rămas ca o luptătoare, ceea ce a fost deosebit mai ales pentru o femeie. Mulţi bărbaţi nu au reuşit să facă ceea ce a făcut ea. Acum e mai uşor, dar nu mai are cine lupta“, a declarat Ilie Ilaşcu.

Nicolae Dabija: „Am pierdut una dintre cele mai mari poete de limba română"

A militat pentru unirea Basarabiei cu România și s-a logodit cu Ștefan cel Mare. Vezi cine a fost Leonida Lari

Testamentul Lenodei Lari: „Ah, de-am să mor, vă rog să mă-ngropaţi sub un stejar, din dor, la Căpriana"

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

citeste totul despre: