Fost comisar al Gărzii Financiare din Vaslui, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

Radu Dimitrie Visu, fost comisar al Gărzii Financiar Vaslui, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei vaslui la şase 6 luni de închisoare cu suspendare, el fiind judecat pentru fapte de corupţie.

Comisarul Visu  a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anricorupţie (DNA) în luna iunie a anului 2012, el fiind acuzat de primire de foloase necuvenite şi instigare de fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu o infracţiune de corupţie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, fostul comisar Visu, în calitate de reprezentant al Gărzii Financiare din Vaslui, a primit de la administratorul unei societăţi comerciale din oraş materiale de construcţe pe care le-a folosit la construirea unei case, materiale a căror valoare se ridică la suma de 989,02 lei. Practic, el nu plătit niciun ban pentru aceste materiale, ba chiar l-a obligat pe administratorul respectiv să emită în fals, în numele firmei sale, o factură fiscală şi o chitanţă în care să consemneze în mod eronat că achitat către această firmă suma de 2.500 lei reprezentând contravaloarea materialelor de construcţii şi a manoperei pentru lucrări.
 
Fostul comisar Radu Dimitrie Visu mai este judecat într-un dosar asemănător, în care patronul unei societăţi îi cere acestuia să îi achite peste 10.000 de lei, bani ce reprezintă contravaloarea unor materiale de construcţii. Mâine, fost şef de la Garda Financiară Vasli ar urma să primească verdictul. 
 
Citeşte şi:
 
Comisar al Gărzii Financiare din Vaslui, trimis în judecată de DNA