Elevii revin astăzi la şcoală în cel mai lung semestru. Vezi aici calendarul şcolar

Elevii revin astăzi la şcoală în cel mai lung semestru. Vezi aici calendarul şcolar

Copiii revin la şcoală Foto: Arhivă Adevărul

Astăzi se dă startul celui de-al doilea semestru care va dura 5 luni, interval în care elevii vor sta acasă în perioada sărbătorilor pascale timp de 14 zileîn vacanţa de primăvară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cursurile şcolare din acest an vor dura până vineri, 22 iunie, vacanţa de primăvară fiind stabilită în perioada 7-22 aprilie.

De asemenea, elevii vor sta acasă şi în zilele de 1 mai (Ziua Muncii) şi pe 4 iunie (a doua zi de Rusalii), zile libere prevăzute de lege.

În perioada 2-6 aprilie, elevii vor fi angrenaţi în ceea ce Ministerul Educaţiei a denumit-o „săptămâna altfel", timp în care copiii vor desfăşura doar activităţi extracurriculare şi extraşcolare.

Tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2011-2012 se susţin, de regulă, până la data de 25 mai.

Tot spre sfârşitul semestrului vor fi organizate şi evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, un ordin al Ministerului Educaţiei în acest sens urmând să fie publicat în perioada următoare.

În acest semestru au loc evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat.

Vacanţa de vară va începe pe data de 23 iunie şi va dura până pe 9 septembrie, atunci când debuta anul şcolar 2012-2013.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările