Incendii pe bandă rulantă în Mehedinţi

Incendii pe bandă rulantă în Mehedinţi

FOTO Arhivă

Pompieriii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 21 de incendii. Dintre cele 21 de incendii izbucnite pe raza judeţului Mehedinţi, în ultimele 72 de ore, 17 s-au manifestat la vegetaţie uscată, două la depozite de furaje, unul la motorul unui autotren şi altul la un depozit de rumeguş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 17 incendii izbucnite la vegetaţie uscată au cuprins aproape 100 de ha de teren, pe raza localităţilor Noapteşa, Hinova, Bahna, Stângăceaua, Faţa Cremenii, Stigniţa, Husnicioara, Cerneţi, Bîcleş, Valea Copcii, Dudaşul Schelei, Boceni, Eşelniţa, Rogova, Vânju Mare şi Izvoru Bîrzii. Pentru stingerea acestor incendii şi împiedicarea propagării la vecinătăţi, au fost mobilizate echipaje de pompieri, din cadrul subunităţilor de intervenţie, care au acţionat cu autospeciale  şi mijloace destinate acestor tipuri de intervenţii.

„Având în vedere faptul că, odată cu încălzirea vremii, pompierii mehedinţeni  se confruntă cu tot mai multe incendii de vegetaţie uscată, reamintim cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile se face în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă şi în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

De asemenea, arderea vegetaţiei uscate fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii etc.) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările