Specie de pasăre rară, observată într-o zonă protejată din Delta Dunării

Specie de pasăre rară, observată într-o zonă protejată din Delta Dunării

Raţe cu capul alb Foto: dr. Bolboacă Lucian Eugen – INCDDD – Tulcea

Cercetătorii Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării au observat pe Lacul Nebunu mai multe exemplare de raţe cu capul alb.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specia reprezintă o raritate pentru avifauna ţării, un număr redus de exemplare observându-se în special în zona de sud a Dobrogei. Din păcate, la scurt timp după această observaţie, doi indivizi din aceeaşi specie de raţe au fost găsite înecate în sculele de pescuit din zona economică a Rezervaţiei în care au intrat accidental în timp ce se scufundau după hrană. Raţa cu cap alb este o specie periclitată conform Listei Roşii a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii.
 
Aceste acţiuni de monitorizare a pasărilor sunt realizate de colectivul de ornitologie din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării – Tulcea, în cadrul proiectului „Revizuirea planului de management şi a regulamentului RBDD ”, subactivitatea a7 Inventarierea şi cartarea speciilor de păsări din anexa I a Directivei Păsări, împreună cu colaboratorii externi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările