Controale în zonele de campare din Delta Dunării. Turiştii care aruncă gunoaie sunt amendaţi

Controale în zonele de campare din Delta Dunării. Turiştii care aruncă gunoaie sunt amendaţi

Gunoiaele lăsate de turişti în Deltă                                                FOTO: Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu verifică zonele unde turiştii îşi pun corturile. Pentru a pătrunde în Delta Dunării, un turist trebuie să obţină permis de acces pentru persoane, pentru autoturism (dacă e cazul) şi pentru pescuit (dacă desfăşoară o astfel de activitate).

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarii Gărzii de Mediu - Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării atrag atenţia că pe lângă permisele necesare, turiştii trebuie să păstreze curăţenia în locurile vizitate.

„În această perioadă Garda de Mediu a aplicat unor persoane fizice (turişti) amenzi în valoare de 4.000 de lei fiecare pentru aruncarea/împrăştierea deşeurilor pe teren, în zona de campare şi va continua aceste acţiuni pentru a păstra Delta Dunării curată”, transmit comisarii.

De asemenea, în vizorul acestora intră şi braconierii, astfel că în ultimele două săptămâni au fost confiscate un numar de 4 setci tip monofilament, 3 setci fir textil cu o lungime totală de aproximativ 300 de metri şi un vintir baltă, precum şi o cantitate de 21 de kilograme peşte, care a fost predată conform legislaţiei către un agent economic specializat şi autorizat pentru achiziţia si comercializarea peştelui.

În total, în perioada 08 - 22 iunie, Comisariatul RBDD a efectuat un număr total de 56 acţiuni de inspecţie şi control pentru verificarea respectării reglementărilor specifice desfaşurării activităţilor în perimetrul Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării” (arie naturală protejată) şi pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

În cursul inspecţiilor efectuate au fost constatate neconformităţi şi au aplicate 43 sancţiuni, din care 2 avertismente şi 41 amenzi contravenţionale în valoare totală de 92.100 lei:

  • o amendă în valoare de 45.000 lei pentru funcţionare fără autorizaţie de mediu şi pentru nerespectarea regimului deşeurilor;
  • 2 amenzi în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asista persoanele împuternicite la control şi pentru realizarea lucrărilor de decolmatare fără acte de reglementare emise de ARBDD Tulcea;
  • 2 amenzi în valoare de 4.700 lei pentru aruncarea/împrăştierea deşeurilor pe teren, în zona de campare şi pentru acces auto fără permis acces eliberat de ARBDD Tulcea;
  • o amendă în valoare de 5.700 lei pentru executarea lucrărilor de decolmatare si pentru acces auto fără acte de reglementare emise de ARBDD Tulcea;
  • 35 de amenzi în valoare totală de 12.000 lei pentru campare neautorizată şi pentru acces auto fara permis acces eliberat de ARBDD Tulcea.

Pe aceeaşi temă:

Primul val de turişti în Delta Dunării, primele gunoaie. „Nici 2020 nu este anul bunului simţ”

Plajele Corbu şi Vadu, abandonate în gunoaie. Primăria a sistat ridicarea deşeurilor din zona care aparţine Administraţiei „Delta Dunării”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările