Timisoara: Căldură din gunoi în loc de groapă eco

Timisoara: Căldură din gunoi în loc de groapă eco

Baloţii de gunoi vor deveni gigacalorie

Tocmai când s-a finalizat licitaţia pentru deponeul ecologic de la Ghizela şi firma câştigătoare şi-a achiziţionat un parc auto nou pentru lucrările la deponeu, primăria vrea să iasă din schemă. Reprezentanţii municipalităţii s-au săturat să aştepte construirea deponeului şi vor să cumpere o staţie care să ardă gunoiul şi să îl transforme în căldură.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Valoarea puterii calorice a deşeurilor municipale este în creştere şi poate asigura funcţionarea unei instalaţii de valorificare energetică cu respectarea tuturor cerinţelor de protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei”, se arată într-un document emis de Primăria Timişoara. Cetăţenii sunt invitaţi de astăzi într-o săptămână să spună dacă sunt de acord cu staţia care ar costa aproximativ 40 de milioane de euro.

Achiziţii scumpe pentru Ghizela
Atunci când a aflat că firma sa a câştigat licitaţia pentru construcţia deponeului de la Ghizela, omul de afaceri Georgică Cornu a început achiziţia utilajelor pentru construcţie. După o lună de negocieri, afaceristul a salvat gama utilajelor grele comercializate de Iveco, aducând la Timişoara o flotă de 50 de camioane.
„Camioanele pot căra până la 18 tone de materiale şi vor fi folosite la ridicarea gropii de gunoi de la Ghizela. Până acum, au fost aduse 25 de camioane, iar saptămâna viitoare vor ajunge şi restul, astfel că lucrările la deponeu vor începe peste câteva zile”, a spus Daniela Dumitru, reprezentant Iveco. Valoarea achiziţiei nu depăşeşte trei milioane de euro. ;

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările