Singurul român care a cucerit Everestul fără ajutor suplimentar vrea să deschidă în premieră mondială o nouă rută pe „Acoperişul lumii“

Singurul român care a cucerit Everestul fără ajutor suplimentar vrea să deschidă în premieră mondială o nouă rută pe „Acoperişul lumii“

Horia Colibăşanu şi partenerul său de munte Peter Hamor au început treaba pe Himalaya

De Paşte, Horia Colibăşanu este în drum spre Tabăra de bază Everest-Lhotse. Anul acesta, alpinistul doreşte să deschidă, în premieră mondială, o nouă rută pe Everest (8.848 de metri).

Ştiri pe aceeaşi temă

Alpinistul Horia Colibăşanu, care în 2017 a cucerit în premieră naţională vârful Everest fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul şerpaşilor, se află din nou pe Himalaya. Timişoreanul a plecat în expediţie pe 29 martie. Intenţia sa este să deschidă, în premieră mondială, o nouă rută pe Everest (8.848m).
 
În Himalaya încă mai sunt rute neurcate, neparcurse. Sper să realizăm o premieră în alpinism, să urcăm o rută nouă. Cred că este o misiunea mai dificilă decât cea de anul trecut. Nu mă duc să fac chestii care sunt simple şi uşor de făcut. Nu îmi pierd timpu cu aşa ceva. Şi de această dată mă duc fără oxigen suplimentar şi fără şerpaşi, pentru că stilul ăsta este totul în acest sport”, a spus Horia Colibăşanu.
 
La sosirea în Kathmandu, bănăţeanul şi-a pregătit tot echipamentul de expediţie, care a fost preluat de colaboratorii săi pentru a fi dus în tabăra de bază. După aterizarea pe cel mai periculos aeroport din lume, din oraşul Lukla situat la 2.800 metri altitudine, a început trekkingul pe Valea Khumbu.
   
Aeroportul oraşului Lukla

La sosirea în Nepal, Horia s-a întâlnit şi cu autorităţile naţionale pentru a finaliza documentaţia care permite realizarea expediţiei din acest an: deschidere unei rute noi pe Everest.
 
Slovacul Peter Hámor, partenerul de expediţii a lui Horia, a ajuns şi el în Nepal, astfel că echipa este completă.
   
Suntem bine, am finalizat pregătirele administrative. Atmosfera e plăcută, mai ales că anul acesta suntem însoţiţi de prieteni până în tabăra de bază”, a transmis Horia despre timpul petrecut până acum în Nepal.
   
Sosirea lui Horia Colibăşanu în Nepal

Din capitala Sherpa, Horia a început drumul spre Tabăra de Bază Everest – Lhotse, unde va începe aclimatizarea pentru aproximativ cinci zile. De Paşte, Horia este în drum spre tabăra de bază.
 
Anul acesta, are loc cea de-a 20-a expediţie internaţională a lui Colibăşanu şi cea de-a 15-a în Himalaya.
 
Expediţia poate fi urmărită pe www.horiacolibasanu.com, pe pagina de Facebook Horia Colibăşanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.

Citeşte şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările