UPDATE Scandal uriaş în Primăria Timişoara. Primarul propune reduceri salariale, juriştii se opun. Nicolae Robu face un pas în spate

UPDATE Scandal uriaş în Primăria Timişoara. Primarul propune reduceri salariale, juriştii se opun. Nicolae Robu face un pas în spate

Nicolae Robu propune reducerea salariului pentru 13 funcţionari din Primăria Timişoara pe care îi consideră neperformanţi

Primăria Timişoara stă pe un butoi cu pulbere după o propunere a primarului Nicolae Robu de reducere a salariilor pentru 13 funcţionari pe care îi consideră neperformanţi. Printre cei propuşi pentru reducerea salariilor sunt fosta arhitectă-şefă, o funcţionară incomodă, dar şi o colegă de partid a lui Robu.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Primarul Nicolae Robu a anunţat că retrage proiectul privind reducerea unor salarii, invocând neclarităţi ale legii. "Nu am procedat la diminuarea salariului ca sancţiune. În proiect se restabilesc salariile. Am fi putut să spunem că le restabilim ţinând seamă de evaluarea activităţii pe 2017. La această evaluare, un număr de angajaţi a luat calificativul bine. Se pare că e o noutate şocantă pentru aceşti angajaţi să nu aibă toţi calificativul foarte bine", a declarat Nicolae Robu. 

Consiliul Local Timişoara se întruneşte marţi de la ora 16.00 într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi se află şi un proiect prin care se propune „restabilirea salariilor de bază pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timişoara în funcţie de performanţele profesionale ale acestuia”.

Fără a prezenta criteriile de performanţă în baza cărora s-a realizat evaluarea, primarul a propus reduceri salariale începând cu data de 1 aprilie pentru 13 funcţionari: Aldea Adrian, Ciobanu Lucian, Friedmann Gizela (membră PNL), Iova Gabriela, Istrati Cristina Loredana, Marinescu Tudor, Moga Alin Horaţiu, Preda Cosmin, Sabău Edith Erzsebet, Stănilă Andreea (fostă arhitect-şef al oraşului), Ştefan Daniela, Toc Mirela Adriana (funcţionară aflată în război cu conducerea primăriei, organizând şi un protest în faţa primăriei), Ungureanu Elisabeta Mihaela.

Aviz negativ de la Juridic

Serviciul Juridic al Primăriei Timişoara a avizat negativ proiectul de hotărâre, arătând că raportul care stă la baza proiectului şi care are şapte rânduri „nu întruneşte cerinţele procedurale, nu precizează temeiurile de fapt şi de drept, toate aspectele tehnice, de specialitate care ar trebui să conducă la concluzia că proiectul de hotărâre îndeplineşte condiţiile de specialitate/legalitate pentru a fi supuse dezbaterii plenului consiliului local”.

Juriştii mai arată că anexa cu numele funcţionarilor propuşi (foto jos) pentru diminuarea salariilor „nu a fost însuşită prin semnătură”, iar proiectul vizează „unele salarii de bază”, „fără să menţioneze criteriile, principiile, normele legale în funcţie de care se propune restabilirea unor salarii de bază”.

Robu, atac dur la adresa juriştilor

Nervos din cauza faptului că juriştii nu fac jocul său şi al şefi de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, care a semnat raportul de specialitate, Nicolae Robu a lansat un atac foarte dur la adresa juriştilor care se opun reducerilor salariale. „Raportul Serviciului Juridic este demn de un serviciu avocăţesc plătit de cei vizaţi de reducerea salariului. Îi invit pe autori să plece şi să se facă avocaţi în disputa cu primăria pentru că ei nu servesc această instituţie decât sporadic. (...) Cât de bolnavă este această instituţie şi nu am pârghiile să o însănătoşesc, din păcate”, a declarat primarul Nicolae Robu, care a spus că se gândeşte să propună reducerea tuturor salariilor din primărie, susţinând că legea îi permite acest lucru.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: