Măsurile anticriză anunţă falimentul sistemului medical privat

Singurul spital privat din Timişoara, clinica „Athena”,  are probleme din cauza măsurilor anticriză luate de executiv. Noile taxe au forţat managementul companiei să taie bonurile de masă ale angajaţilor, dar pentru a motiva în continuare personalul a decis să nu se atingă de salarii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe de altă parte, cum mulţi dintre medici au contracte de drepturi de autor cu spitalul, remuneraţia acestora va scădea cu 40 la sută.

Efectele crizei în Vest: ravagii printre patroni, afaceri ruinate pe bandă rulantă

Ce ne taie criza de pe lista de cheltuieli

Ponturi: milionarii în euro ai Timişoarei nu se tem de euro, ci de criză

Apocalipsa euro, văzută prin ochii milionarilor de Banat


„Nu putem cunoaşte exact pierderile, pentru că acestea se acumulează pe termen lung. Luna trecută am simţit o reţinere din partea pacienţilor. Faţă de luna mai am avut cu 10-15 la sută mai puţini pacienţi. Presupun că oamenii s-au temut să vină la operaţii sau naşteri pentru că se gândeau că şi noi am majorat TVA-ul. Fiind spital, noi nu plătim aşa ceva, dar furnizorii au ridicat preţurile cu cel puţin cinci la sută. Pierdem şi pentru că nu putem deduce o serie de cheltuieli. Suntem la început, noi ne-am făcut un plan, dar toate deciziile executivului vin de pe o zi pe alta. Clar, profitul va fi mai mic decât cel aşteptat, dar ne mulţumim şi cu o situaţie în care să fim pe zero”, a spus Ovidiu Pătruţ, directorul executiv al spitalului.

Ungurii şi sârbii profită din plin de pe urma crizei din România

Astfel, acţiunile anticriză îi afectează în egală măsură şi pe pacienţi. Norocul celor care vor să se trateze într-un spital privat este că acţionarul străin este în continuare interesat să „aducă bani de acasă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările