Maratonul Vaccinării de la Timişoara s-a încheiat. Peste 6.700 de oameni au fost imunizaţi împotriva COVID-19 FOTO

Maratonul Vaccinării de la Timişoara s-a încheiat. Peste 6.700 de oameni au fost imunizaţi împotriva COVID-19 FOTO

Maratonul vaccinării de la Timişoara FOTO Ro Vaccinare

În cele trei zile şi trei nopţi ale Maratonului Vaccinării de la Timişoara s-au imunizat anti-COVID-19 peste 6.700 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii au dorit să atingă o ţintă de peste 10.000 de vaccinaţi. Dacă în primele 24 de ore se vaccinaseră doar peste 2.500 de oameni, în cele aproape 64 de ore de „maraton” au fost imunizate 6.740 de persoane.

GALERIE FOTO

Pe parcursul celor 64 de ore, timişorenii s-au putut vaccina doar cu buletinul, fără să aibă nevoie de programare pe platforma oficială. Serul folosit a fost Pfizer.

„Am încheiat un proiect de suflet. Şi nu este un sfârşit, ci un nou început. Vedem impactul extraordinar al acestei acţiuni. Am vaccinat 6.722 de oameni în 64 de ore de maraton al vaccinării. Este efortul extraordinar al comunităţii medicale din Timişoara, vreau să le mulţumesc din tot sufletul. Este un moment de graţie al acestui sector, am reuşit să ne unim forţele, UMF, toate spitalele din Timişoara, medici de toate gradele şi funcţiile, asistenţi medicali, infirmieri, voluntari, studenţi. Sperăm ca acest eveniment să fie un bulgăre de zăpadă la nivelul întregii ţări. S-a văzut că societatea românească este capabilă să marşeze la un mesaj adevărat, onest, din suflet. Am văzut acest val de încredere pentru vaccinare” , a declarat medicul Dorel Săndesc, şeful ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara, organizatorul evenimentului. 

La reuşita evenimentului şi-au adus contribuţia numeroase instituţii, printre care Primăria Timişoara, Prefectura, DSP, ISU, Jandarmeria, Camera de Comerţ.  
 
„Mulţumesc şi doctorului Gheorghiţă, cu dânsul am discutat această idee, şi-a arătat o deschidere deosebită la toate propunerile noastre. Ideea de maraton, să lăsăm vaccinarea fără programare, să permitem accesul cetăţenilor străini aflaţi în România, a românilor care sunt în străinătate. Această abordare va duce la creşterea procentului de vaccinare în România”, a mai spus Săndesc.  

„Populaţia din Timiş are încredere în corpul medical şi răspunde apelului medicilor. Foarte important este şi numărul la care am ajuns, peste 6.700 de vaccinuri nu e o cifră mică, e o cifră mare. Dacă stăm să ne comparăm cu media zilei din Timiş, acesta este undeva la 4.000 de vaccinuri pe zi. Îmi permit să spun că acest efort a scurtat pandemia cu două zile”, a adăugat Flavius Cionca, şeful DSP Timiş. 
 
Maratonul vaccinării a început vineri după amiază la Centrul Regional de afaceri Timişoara şi s-a încheiat în această dimineaţă.
 
„Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara şi-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România.” transmite RO Vaccinare pe pagina sa de Facebook.
 

Peste 3 săptămâni se va face rapelul la un alt centru temporar, care va fi deschis vizavi de cel de la CRAFT, în Sala Olimpia.

În Bucureşti, în perioada 7-9 mai, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, va avea loc un eveniment asemănător după cum a arătat, zilele trecute, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.
 

Vă mai recomandăm:

Maratonul vaccinării de la Timişoara. Peste 4.000 de oameni vaccinaţi cu Pfizer, până duminică dimineaţa

Campania de vaccinare fără precedent în România: „A fost plin de momente emoţionante” VIDEO

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările