Leo Demaio s-a autosuspendat din PNL după condamnarea dată de Judecătoria Timişoara

Leo Demaio s-a autosuspendat din PNL după condamnarea dată de Judecătoria Timişoara

Leontin Demaio a fost până la începutul anului şi preşedintele clubului BC Timişoara

Leontin Demaio a renunţat la toate funcţiile publice pe care le-a deţinut în urma scandalului legat de decizia de a refuza recoltarea de sânge, la cererea Poliţiei Rutiere

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Robu, primarul Timişoarei şi preşedintele PNL Timiş, a ţinut să precizeze că nu i-a ceut lui Leontin Demaio să se retragă din partid, ca urmare sentinţei Judecătoriei Timişoara, care l-a condamnat pe liberal la doi ani de închisoare cu suspendare. 
 
“Nu i-am cerut să se retragă, pentru că eu vreau să păstrez principiil statului de drept. Nu este vorba de o condamnare definitivă. Până nu are una definitivă beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Leontin Demaio s-a suspendat din PNL din propria iniţiativă şi spune că nu are conştiinţa încărcată. Dar a considerat că nu vrea să aducă prejudicii partidului şi că vrea să se retragă”, a declarat Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

Leontin Demaio a renunţat de curând şi la funcţia de preşedinte al clubului de baschet BC Timişoara, locul său fiind luat de actualul viceprimar Dan Diaconu. Demaio a rămas la club ca şi manager. 

Demaio a fost oprit în trafic de poliţiştii timişoreni anul trecut şi a refuzat să sufle în fiolă, cât şi să meargă la recoltare de sânge. Acum, Judecătoria Timişoara l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Conform sentinţei I se interzice şi dreptul de a alege sau a fi ales în funcţii publice, conform articolului 64 Cod Penal. 

Leontin Demaio a făcut recurs susţinând că este dispus să plătească dacă este găsit vinovat de ceva. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: