Oamenii ajung să lupte cu dificultăţi financiare pentru că despre bani nu se învaţă în şcoală. Copiii din Timişoara au o şansă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ateliere de educaţie financiară FOTO Şcoala de Valori
Ateliere de educaţie financiară FOTO Şcoala de Valori

Cu ajutorul atelierelor de educaţie financiară, copiii vor înţelege jocul cu banii, pentru a ieşi mereu câştigători.

„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani...dar nu învaţă niciodată să pună banii să lucreze pentru ei”, spunea Robert Kiyosaki, autorul cărţii „Tată bogat, tată sărac”. 

Aşadar, despre bani nu se învaţă la şcoală, aşa se explică de ce elevi cu note excepţionale la şcoală se zbat toată viaţa pentru a-şi rezolva problemele financiare.  

România e la coada clasamentelor când vine vorba de coeficientul scăzut în privinţa educaţiei financiare.  

Se fac paşi mici pentru ca elevii să-şi însuşească informaţii despre bani, care să-i ajute economisească, să-şi facă un buget personal şi să înţeleagă care este cu adevărat puterea banilor. O idee inedită aparţine Asociaţiei Şcoala de Valori, care pus la cale ateliere de educaţie financiară copiilor care au între patru şi 14 ani. 

Educaţia financiară dezvoltă abilităţi pentru viaţă, deoarece atitudinile şi obiceiurile noastre financiare încep să se formeze de la o vârstă foarte fragedă. Atelierele vor fi doar de 20 de participanţi, iar durata lor este stabilită în funcţie de vârsta participanţilor. Acestea se desfăşoară în manieră interactivă, relaxantă şi dinamică, sunt centrate pe nevoile de învăţare ale participanţilor, iar durata poate varia de la 45 la 120 minute. 

„Ideea s-a născut din dorinţa a-i susţine şi pe tineri să-şi dezvolte abilităţi financiare, să-şi gestioneze eficient banii de buzunar şi, mai ales, să înveţe să gândească în perspectivă, şi să decidă asumat. Cu educaţia financiară tinerii au şansă să conştientizeze ce contează cu adevărat pentru sine, descoperă căi simple în a-şi modela propriul comportament financiar, practicând obiceiuri sănătoase, lăsându-se inspiraţi şi seduşi de rezultatele financiare pe care pot începe să le înregistreze fără prea mult efort, încă de timpuriu”, a spus Silvia Bogdan, preşedintele Asociaţiei Şcoala de Valori. 

Şcoala de valori

FOTO Şcoala de Valori
 

Atelierele se vor desfăşura interactiv, prin joacă, astfel încât copiii să prindă cât mai uşor cunoştinţele şi să le poată utiliza în viaţa reală. Activităţile vor fi împărţite în mai multe categorii, explorare, joacă, seif-ul, forumul şi globalizarea. 

Atelerele se desfăşoară la Shopping City Timişoara de marţi până sâmbătă, începând cu orele 10.00 şi 17.00, iar duminică, orele de începere a atelierelor sunt 10.00 şi 14.00.  

Participarea este gratuită, iar înscrierile pot fi efectuate de către cadrele didactice, în numele elevilor dintr-una sau mai multe clase sau direct de către părinţi. Copiii vor fi alocaţi în funcţie de orele preferate pentru participare şi bineînţeles, la grupa corespunzătoare de vârstă.  

Până acum, în atelierele financiare au ajuns peste 75.000 de participanţi. 


Vă mai recomandăm să citiţi:


Zece ani de când trei companii din Germania au relansat învăţământul profesional în România FOTO

Jocul distractiv care a cucerit milioane de spanioli, descoperit de elevii din Timiş: „Sportul nu mai e o prioritate în şcoli şi sunt mulţi copii supraponderali”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite