Hotel elegant, pe locul unor clădiri dărăpănate din centrul istoric al Timişoarei FOTO

Hotel elegant, pe locul unor clădiri dărăpănate din
centrul istoric al Timişoarei FOTO

Faţa celor două corpuri de la stradă FOTO Ş.Both

Noul hotel din Piaţa Sfântul Gheorghe din Timişoara, de peste 4 milioane de euro, este aproape gata. Proprietarii unităţii mai au de achiziţionat doar mobilierul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construirea hotelului din Piaţa Sfântul Gheorghe este un nou exemplu pozitiv de intervenţie într-o zonă de clădiri de monument. Proprietarii au achiziţionat trei clădiri aflate în paragină şi a trebuit să întocmească un proiect special, care să cuprindă atât reconstrucţie, cât şi restaurare şi recodiţionare. 

GALERIE FOTO

Conform raportului de expertiză tehnică s-a constat gradul avansat de degradare a imobilelor de la nr.2 şi 3, corpurile interioare necesitând a fi demolate şi ulterior reconstruite. De asemenea se impuneau lucrări serioase de consolidare şi la imobilul de la nr.4.
 
O mare parte din materiale, printre care şi bârnele de lemn, au fost conservate. Inclusiv o mare parte din cărămizile care au rezultat din zidurile demolate. 
 
Imobilele arată în exterior cum erau înainte. În interior sunt însă clădiri moderne, dar care păstrează stilul clasic al clădirilor din centrul istoric al Timişoarei.

Cele două faţade care se văd din Piaţa Sfântul Gheorghe
 
Una dintre clădiri are patru nivele plus mansardă (aceasta a fost înălţată), iar cea de lângă două etaje plus mansardă. Mai există şi un al treilea corp, construit pe strada Augustin Pacha. Acolo a existat cândva o aripă prăbuşită încă din anii ’90. S-a construit de la zero un corpul C al hotelului, unde se va face accesul spre parcarea subterană. Deasupra sunt trei camere şi trei apartamente. 

Lucările la hotel sunt pe final
 
Construcţia a început în urmă cu patru ani, însă lucrările au fost sistate pentru o perioadă lungă după ce unul din vecini s-a adresat instanţei pe motiv că nu şi-a dat acceptul pentru lucrare.
 
La frontul stradal va exista un magazin
 
Într-un final, cele două părţi s-au înţeles, dar au urmat întârzieri şi din cauza pandemiei. Acum hotelul este aproape gata. Mai trebuie cumpărat mobilierul pentru camere şi de amenajat zona de recepţie. 
 
 
Hotelul cotat la patru stele se va numi Atlas Residence şi va avea 51 de camere; din care 15 apartamente, toate urmând să fie dotate după ultimele cerinţe din domeniul hotelier. Hotelul are şi lift. Va exista în interior un restaurant cu braserie, un bar, dar şi trei săli de conferinţe. La parter, pe frontul stradal va fi un magazin.
De asemenea, hotelul va avea şi o parcare subterană unde se vor putea parca zece maşini. 

Aripa de pe strada Pacha, pe unde se intră în parcarea subterană
 
Inaugurarea este programată la sfârşitul lunii februarie 2021. 
 

Hotelul a costat peste 4 milioane de euro, investiţia fiind făcută de omul de afaceri Darius Jumanca, cel care a construit şi aparthotelul Iosefin Residence – clasificat la patru stele, din Piaţa Kuttle. Darius Jumanca mai are în proprietate Ape Minerale Buziaş, Centrul Comercial Euro şi Galeria 1. Vă mai recomandăm:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările