FOTO Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a plecat cu un tablou de la expoziţia lui Popa’s

FOTO Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a plecat cu un tablou de la expoziţia lui Popa’s

Martin Schulz a plecat cu portreul realizat de Popa's

Sute de persoane au stat la coadă în Parlamentul European pentru un portret marca Ştefan Popa Popa’s. Evenimentul de promovare a României a fost organizat de europarlamentarul Maria Grapini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a ieşit de la o şedinţă importantă pentru a-i strange mâna caricaturistului timişorean Ştefan Popa Popa’s. Social-democratul german, ales preşedinte al Parlamentului de la Bruxelles în anul 2012, a descompletat expoziţia de la etajul întâi al impunătorului Place de Luxembourg. 
 
“Am venit să îmi iau portretul făcut de maestrul Popa’s. Nu este primul, mai am unul acasă. Vreau să spun doar atât: e o mare onoare pentru să îl avem pe artistul Popa’s în Parlamentul European”, a declarat Martin Schulz.
 
Timişoreanul Ştefan Popa Popa’s a realizat la Parlamentul European o expoziţie cu portretele celor mai importante personalităţi din lume, dar şi cu cele ale parlamentarilor şi comisarilor europeni. 
 
Aşa cum era de aşteptat, Popa’s nu a avut timp să respire. Oficiali, funcţionari şi oaspeţi ai Parlamentului European au format cozi pentru a avea un portret marca Popa’s.
 
Sute de persoane au stat la rând, de la ora 10 până la după ora 22. Iar a doua zi, Popa’s a luat-o de la capăt. Caricaturistul de Guiness a anticipat interesul pentru portrete şi a adus alături de el doi colegi de breaslă, Marian Avramescu şi Leonida Năstase. 

 
“Am avut noroc că am venit cu Marian Avramescu şi Leonida Năstase, altfel nu reauşeam să mulţumim pe toată lumea. Cu siguranţă nu puteam face faţă. De data asta şi eu am rămas surprins de numărul mare de oameni care doreau să plece acasă cu un portret. Nu este uşor, dar eu nu mă ridic de la masă până nu pleacă ultimul om. E un semn de respect faţă de ei. E frumos să bucuri oamenii. La un moment dat nu se mai termina coada. Stăteam, mă uitam şi vedeam 14 – 15 persoane la rând, mă puneam să desenez şi când ridicam din nou capul erau peste 20 de oameni. A doua zi au fost şi mai mulţi, peste 700 de persoane. Am văzut că erau din toată lumea, din Italia, Spania, Germania, Israel, Pakistan, China sau Nepal”, a declarat Ştefan Popa Popa’s.
 
 
Printre cei care care au dorit un portret de la Popa’s s-a numărat şi un călugăr budist care avea un eveniment pe acelaşi palier. Într-o pauză, nepalezul care făcea artă cu nisip colorat s-a dus în zona românească, l-a felicitat pe Popa’s şi l-a rugat pe timişorean să îi facă un portret. 
   
 
Evenimentul de Bruxelles a fost organizat de Maria Grapini, fostă membră PC, acum în nou înfiinţatul Partid al Puterii Umaniste. 
 
Este un eveniment de promovare a imaginii României. Cred că prin acţiuni culturale putem promova ţara noastră. Avem oameni valoroşi în toate domeniile, iar cultura poate crea punţi între ţări şi între oameni! Atunci când am fost ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, am creat proiectul  <România promovată prin valori>. Maestrul Ştefan Popa Popa’s a făcut parte din prima etapă a proiectului, iar Dan Puric în cel de-al doilea. Ei sunt ambasadorii turismului României. La 1 iulie, am făcut chiar un an de la preluarea mandatului şi am vrut să marchez cum se cuvine acest moment”, a declarat Maria Grapini.
 
 
Evenimentul de promovare a României la Parlamentul European a început în 1 iulie cu o conferinţă emoţionantă susţinută de Dan Puric. 

„<Culturi diferite sub un cer comun>, nu e nimic original. L-am luat de la Nichifor Crainic. E dăduse o soluţie în 1936 pentru comunitatea Europeană, dar nu l-a ascultat nimeni. Mai mult decât atât l-au băgat şi în puşcărie. Poporul român nu a avut succes niciodată, dar cu toate astea a dăinuit. E singura ţară unde succesul nu are succes. Fantastic de tragic sună. Suntem într-un alt sistem de referinţă, unde nu succesul ne-a izbăvit, ci credinţa. Iar credincioşii nu au succes niciodată. Şi nici noroc. E o mântuire”, a spus Dan Puric. 
 
La conferinţa lui Dan Puric şi în zona portretiştilor au participat ambasadorii români Ştefan Tincă şi Mihnea Motoc, italianul Giani Pitella, preşedintele grupului socialiştilor din Parlament, europarlamentari din România, Germania, Marea Britanie, Italia, Cehia, Polonia, Suedia sau Bulgaria.
 
Citiţi şi:
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările