Fostul premier Sorin Grindeanu, dat în judecată pentru un prejudiciu din perioada în care era viceprimar al Timişoarei. Alţi „grei” chemaţi în proces

Fostul premier Sorin Grindeanu, dat în judecată pentru un prejudiciu din perioada în care era viceprimar al Timişoarei. Alţi „grei” chemaţi în proces

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu FOTO Gov.ro

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat marţi că instituţia pe care o conduce a deschis un proces prin care cere instanţei să îi oblige pe fostul primar al Timişoarei şi foştii viceprimari ai Timişoarei, Sorin Grindeanu şi Adrian Orza, la plata unui prejudiciu de peste 350.000 de lei.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Timiş, Primăria Timişoara îi cere instanţei obligarea fostei conduceri a Primăriei Timişoara şi a mai multor functionari la plata unui prejudiciu de peste 350.000 de lei, produs prin închirierea, de către Primăria Timişoara, a unor maşini de la Regia Autonomă de Transport Timişoara.

„Am iniţiat o acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului produs Primăriei Municipiului Timişoara de către foştii conducători ai instituţiei prin nerespectarea ordonanţei de urgenţă, în vigoare la acea vreme, privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au încheiat atunci contracte de închiriere pentru maşini. Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale. Prin urmare, domnii Ciuhandu, Grindeanu, Orza şi câţiva functionari publici vor trebui să…vom vedea ce spune instanţa, dar s-a ajuns în situaţia în care prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca persoane”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat dacă a mai avut în mandatul său cazuri în care primăria să se îndrepte împotriva unor persoane pentru recuperarea unor prejudicii, primarul a spus că nu a mai avut astfel de cazuri, speţa în care foştii şefi ai primăriei au fost daţi în judecată fiind diferit de celelalte. „Fiecare situaţie îşi are specificitatea ei. Aici aşa a rezultat că responsabilităţile sunt la nivel personal. Nu mă ocup eu de problemele acestea. Eu pun în practică ceea ce rezultă din activitatea aparatului de specialitate care pentru asta există, să rezolve probleme tehnice de orice natură. Responsabilitatea este de la caz la caz. Uneori, responsabilităţile sunt la nivel de persoană, dar acstea sunt chestiuni juridice la care eu nu mă pricep”, a spus Nicolae Robu.

Reacţiile lui Ciuhandu, Grindeanu şi Orza

Contactaţi pentru un punct de vedere, fostul primar al Timişoarei şi foştii săi viceprimari au spus că nu au nicio legătură cu prejudiciul sau au refuzat să comenteze. „Nu ştiu despre ce e vorba. Am înţeles că e vorba de nişte maşini care s-ar fi închiriat. Procedurile astea erau în atenţia Direcţiei Tehnice, unde era domnul Culiţă Chiş director şi a Serviciului Administrativ. Dacă voi fi citat în proces mă duc pentru că a mai binevoit să mă onoreze şi în cazul cu Poli, de constituire a primăriei de parte civilă în mod abuziv, fără avizul Consiliului Local. Am experienţa acestor relaţii complet neprincipiale şi acestui comportament, aş spune, absolut abuziv al primarului”, a mai spus Ciuhandu.

„Ca idee în sine, deşi nu am semnat acel protocol cu RATT-ul, nu eram eu responsabil cu administrativul, economicul şi tehnicul, mi se pare o prostie în sine noţiunea de prejudiciu. Erau maşini ale instituţiei. Nu înţeleg ce caut pe lista aia”, a spus şi fostul viceprimar Adrian Orza, actual consilier local independent. „Nu comentez acţiunile disperate ale unui om total rupt de realitate cum este primarul Timişoarei, Nicolae Robu”, a declarat şi fostul premier şi viceprimar al Timişoarei, Sorin Grindeanu.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: