DOCUMENT Plagiatul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, confirmat oficial. Gradul de „similitudine“ este de 36 la sută

DOCUMENT Plagiatul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, confirmat oficial. Gradul de „similitudine“ este de 36 la sută

Florian Bodog FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) a făcut publică hotărârea luată în urma analizării tezei de doctorat a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Comisia de Etică a UVT a stabilit că în teza de doctorat a fostului ministru „există un grad de similitudine de 36 la sută”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plagiatul din teza de doctorat a fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, este confirmat oficial de Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara. Informaţia, referitoare la confirmarea plagiatului a fost publicată în premieră de Newsweek România, iar plagiatul a fost descoperit în toamna anului 2017 de jurnalista Emilia Şercan, care a scris atunci că Florian Bodog a plagiat masiv în teza sa de doctorat.

În urma analizării lucrării „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, Comisia de Etică a confirmat oficial plagiatul lui Florian Bodog. Din hotărâre reiese, însă, că experţii Universităţii de Vest au evitat termenul „plagiat”, referindu-se la „similitudini”. Astfel, Comisia de Etică a UVT concluzionează că „cele 2.988 de rânduri similare în privinţa formei şi a conţinutului cu alte surse reprezintă un grad de similaritate de aproximativ 36 la sută”.

Hotârârea Comisiei de Etică în cazul tezei de doctorat a lui Florian Bodog 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările