Cum a învins boala un bătrân de 97 de ani fără spitalizare: „COVID-19, mai periculos ca războiul” FOTO

Cum a învins boala un bătrân de 97 de ani fără spitalizare: „COVID-19, mai periculos ca războiul” FOTO

Gheorghe Buba a aniversat recent 97 de ani FOTO: Ştefan.Both

Timişoreanul Gheorghe Buba a fost diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu trei săptămâni, însă a reuşit să învingă boala fără nicio zi de spitalizare. Bătrânul s-a tratat acasă cu medicamentele prescrise de către medici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se ştie că boala COVID-19 afectează în principal persoanele în vârstă, în special pe cei cu diferite boli cronice. Există însă şi cazuri fericite în care organismul reuşeşte să câştige bătălia cu coronavirusul. Un exemplu este timişoreanul Gheorghe Buba, care la cei 97 de ani recent împliniţi a reuşit să învingă boala. 

GALERIE FOTO
 
Nonagenarul povesteşte că în urmă cu aproape trei săptămâni şi-a pierdut mirosul şi a început să obosească, însă a făcut o formă uşoară de COVID-19.   
 
„A început cu oboseală, dacă mergeam patru-cinci metri oboseam. La un moment dat, mi-am pierdut mirosul. Am mai tuşit şi eram puţin ameţit de cap. Febră nu am avut. Am luat boala de la o doamnă care mai vine pe la mine să facă mâncare. Ea a prezentat semne, cu vărsături, şi până la urmă a fost internată la spital. Bineînţeles că a venit o echipă medicală, toţi erau îmbrăcaţi în costume, mi-au luat probe. A doua zi mi s-a comunicat că sunt pozitiv. Dar nu a trebuit să mă duc la spital, medicul de familie mi-a prescris medicamente. Vitamina C, vitamina D, încă un medicament şi ceva siropuri. Şi în fiecare zi am primit telefon, control de la poliţie, care mă întrebau unde sunt, ce fac şi cum mă simt”, a declarat Gheorghe Buba.


Nu a fumat niciodată
 

Timişoreanul se simte acum foarte bine, dar continuă să ia medicamentele prescrise. Vestea bună este că putut aniversa, luni, 1 februarie, împlinirea frumoasei vârste de 97 de ani.
 
„Nu am niciun secret. Cred că e importantă starea organismului. N-am avut niciodată boli cronice care să mă macine. Am avut ceva probleme cu circulaţia periferică, dar am făcut tratamente. Încă ceva, nu am fumat niciodată. De băut, am mai băut. Nu am fost nici pasionat de sport. În coplărie, mâncam foarte mult lapte de vacă şi de oaie, direct la stână, pentru că părinţii aveau animale”, a povestit Gheorghe Buba, care a prins din plin al Doilea Război Mondial.  


 
„Am fost pe front în Ungaria şi Cehoslovacia, am prins bombardamente, dar boala asta e mai periculoasă decât războiul. Pe timpul războiului ai inamicul în faţă, dar acest inamic e cel din spate, nu-l vezi, e invizibil, nu ştii de unde te loveşte”, a mai spus timişoreanul. 


 
Gheorghe Buba a lucrat ca inginer la fabica Electrobanat din Timişoara, în perioada 1950-1984, când a intrat în pensie. 


Vă recomandăm să mai citiţi:
 

 
Prima zi de vaccinare la mall. „Cei care nu fac vaccinul aşteaptă să dea Domnul să se facă bine ceilalţi” VIDEO 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările