Cu sania trasă de cai, după ce se termină autostrada. Cum s-a transformat o zonă uitată de lume în obiectiv turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu sania trasă de cai FOTO naszaswidnica.pl
Cu sania trasă de cai FOTO naszaswidnica.pl

Localitatea timişeană Margina a scos capul în lume, după ce autostrada Vestului (tronsonul Lugoj-Deva) a ajuns până la intrarea în sat. În iarna asta, oaspeţii sunt aşteptaţi cu sania trasă de cai.

Numeroşi turiştii au avut deja ocazia să descopere frumuseţile din zona Margina, în urma campaniilor făcute de Infocentrul Turistic din comună şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş. După ce autostrada Lugoj-Deva a ajuns la buza comunei, au fost implicaţi localnicii să ofere cazare, mâncare şi transport cu căruţe, s-au conceput trasee turistice, şi au început să primească oaspeţi. Şi au fost din toată lumea. Autostrada a fost şansa celor de la Margina, de care localnicii au profitat. Dintr-o zonă care era efectiv moartă din punct de vedere turistic, a devenit un loc vizitat. 
 

Iată că cei de la Margina nu s-au lăsat pe tânjeală şi au pregătit oferte pentru perioada de iarnă. Din decembrie până în februarie, în perioada zăpezilor, turiştii se pot bucura de plimbări cu sania în satele şi pădurile ce străjuiesc Margina.

“Cu sania la Margina e un pas înainte şi adaugă un plus valoare muncii celor de la Infocentrul Turistic de acolo. Proiectul de turism a fost extins şi pe perioada iernii. Vom aduce turişti şi în perioada decembrie-ianuarie, turişti care pot lua masa la Margina, vorbim de mâncăruri specifice sărbătorilor de iarnă, specifice judeţului Timiş şi Banatului. Când sunt zăpezi, doritorii pot face excursii cu sania trasă de cai", a declarat Delia Barbu, directorul Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş. 

Margina


Sanie trasă de cal la Margina FOTO Infocentrul Turistic 
 

Traseul cu căruţa cuprinde satele Margina, Sinteşti, Zorani şi Groşi. Oaspeţii se opri la Muzeul Satului din Sinteşti, unde pot vedea obiecte tradiţionale locale, îmbrăcăminte, mobilier, instrumente muzicale. La Zorani se poate vizitat o casă tradiţională, traseul continuă peste deal - spre biserica de lemn din Groşi. Se poate face un popas la o stână, unde se poate mânca tradiţional. Nu lipsesc cartofi copţi, slănina şi jumările, cârnaţii şi brânza acompaniată de vin fiert, murături şi pâinea de casă.


Margina se află la o distanţă de 90 de kilometri de Timişoara. Se poate ajunge uşor pe autostradă. Drumul rapid se termină chiar la intrarea în comună, şoferii fiiind apoi nevoiţi să îşi continue drumul spre Deva pe drumul judeţean.

Citiţi şi:

Turiştii olandezi s-au întors în secolul al XIX-lea într-o vizită în Ţara Făgetului FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite