Ce oraş din România este comparat de şefii administraţiei cu un petrolier. Ce încearcă, de fapt, să explice

Ce oraş din România este comparat de şefii administraţiei cu un petrolier. Ce încearcă, de fapt, să explice

City managerul Timişoarei, Matei Creiveanu FOTO Primăria Timişoara

City managerul Timişoarei, Matei Creiveanu, a explicat motivele pentru care administraţia Fritz, din care face parte, nu livrează încă proiecte spectaculoase, aşa cum s-ar aştepta mulţi dintre timişoreni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Matei Creiveanu a admis că unul dintre reproşurile generalizate la adresa administraţiei Fritz este acela că după „x” luni de mandate nu se văd realizări concrete în oraş.  Creiveanu a recunoscut că în momentul de faţă, Fritz lucrează cu proiectele moştenite de la fostul primar pentru că realizarea unui proiect nou nu se poate face în câteva luni.

„Nu facem focuri de artificii pentru a ne marca existenţa. Pur şi simplu, proiectele bune iau foarte mult timp. Spre exemplu, la organigramă s-a lucrat şapte luni. E o muncă searbădă, cu nopţi nedormite, de rearanjare pe o tablă imensă de şah astfel încât instituţia aceasta să funcţioneze mai bine”, a declarat Matei Creiveanu.

City managereul Timişoarei a mai spus că intervenţiile spectaculoase sunt punctuale, pentru oamenii care locuiesc în anumite zone.

„Nu se poate aştepta nimeni să faci un proiect nou, studiu de fezabilitate, licitaţii şi execuţie în câteva luni. Acum lucrăm cu materialul clientului. Sunt proiectele moştenite, modificate în punctele esenţiale, unele dintre ele reparate pentru că sunt greşite, şi tehnic, şi ca filosofie pentru secolul XXI”, a declarat city managerul Timişoarei.

Matei Creiveanu a dat un exemplu din zona Bucovina, unde administraţia Fritz a moştenit de la administraţia Robu un proiect de amenajare a unei parcări. „E un proiect mic pentru oraş care pentru oamenii de acolo înseamnă foarte mult. E un maidan dintre blocuri care conform proiectului iniţial ar fi trebuit să se transforme în câteva hectare de astfalt din zid până în zid. Am reuşit să reducem numărul de parcare, să facem trotuare, treceri de pietoni, spaţii verzi. Ce poţi să faci în câteva luni, este să întorci….Primăria e ca un petrolier pe care îl tragi de cârmă azi şi se întoarce mâine sau poimâine”, a mai declarat Creiveanu.

După plecarea din Primăria Timişoara, fostul primar al oraşului, Nicolae Robu, a lansat atacuri dure la adresa noii administraţii, susţinând că nu a venit cu niciun proiect nou, toate marile proiecte finalizate de administraţia Fritz făcând parte din „greaua moştenire”. De altfel, Nicolae Robu în majoritatea postărilor sale de pe Facebook, Robu se referă la administraţia Fritz cu apelativul „Administraţia zero” pentru că „încă n-au venit nici după 8 luni cu niciun proiect propriu”.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Noul city manager al Timişoarei este un bucureştean, fost  reprezentant al unei bănci austriece în România

Salariul de bancher la care a renunţat city managerul Timişoarei pentru „a schimba ţara”. Acum ia de trei ori mai puţin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările