Actorul timişorean Andrei Chifu a obţinut premiul UNITER pentru debut

Actorul timişorean Andrei Chifu a obţinut premiul UNITER pentru debut

Andrei Chifu FOTO A.Piclişan

Andrei Chifu de la Teatrul Naţional din Timişoara, a obţinut Premiul UNITER la secţiunea Debut pentru rolul principal „Eu” din spectacolul „Casa de pe graniţă” de Sławomir Mrozek.

Moment important şi de mare bucurie pentru Teatrul Naţional din Timişoara. Aseară, pe scena Galei UNITER, actorul Andrei Chifu a obţinut Premiul UNITER la secţiunea Debut pentru rolul principal „Eu” din spectacolul „Casa de pe graniţă” de Sławomir Mrozek, un spectacol al Teatrului Naţional din Timişoara. 
 
Juriul care a decis acordarea acestei importante recunoaşteri profesionale a fost format din regizorul Radu Apostol, scenograful Cosmin Ardeleanu, actriţa Crina Mureşan şi criticii de teatru  Doru Mareş şi Cristina Rusiecki. 
 
Spectacolul „Casa de pe graniţă”, în regia Adei Lupu Hausvater, i-a oferit lui Andrei Chifu oportunitate ca, prin intermediul personajului său extrem de complex şi de-o tulburătoare actualitate, să-şi pună în valoare talentul, profesionalismul, sensibilitatea şi o neabătută inteligenţă scenică.
 
Totodată, acest premiu are o însemnătate deosebită pentru Teatrului Naţional din Timişoara deoarece validează la nivel naţional programul Debut. Andrei Chifu a făcut parte, ca tânăr actor, din acest program cuprins în proiectul de management al Teatrului, program conceput pentru a sprijini cu precădere tinerii actori, încă studenţi sau proaspăt absolvenţi. 
 
Programul Debut se dovedeşte un model de bună practică, o formulă inovatoare care sprijină cu generozitate creativitatea şi dreptul la creaţie al viitoarelor generaţii de artişti.
 
Acest premiu reprezintă, de asemenea, şi o confirmare a şcolii de teatru timişorene în care s-a format tânărul actor, Andrei Chifu fiind primul licenţiat al Facultăţii de Muzică şi Teatru laureat al Premiului UNITER.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările