Minorii din centrul DGASPC Gorj s-au vindecat de COVID-19 şi au fost externaţi

Minorii din centrul DGASPC Gorj s-au vindecat de COVID-19 şi au fost externaţi

Copiii aflaţi în grija statului care au fost infectaţi cu noul coronavirus au fost vindecaţi

Toţi cei opt copii din centrul rezidenţial subordonat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, care au fost infectaţi cu noul coronavirus au revenit în centru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Minorii au fost internaţi la Spitalul suport COVID-19 din Târgu-Cărbuneşti la sfârşitul lunii mai. Ei au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. De asemenea, au fost externate  şi angajatele centrului rezidenţial.

„În continuare, se impune menţinerea vigilenţei în toate centrele subordonate DGASPC Gorj, prin purtarea permanent de către angajaţi a măştilor chirurgicale şi folosirea tuturor materialelor de protecţie (mănuşi, halate, viziere, soluţii dezinfectante).  În plus, este obligatoriu să se menţină termometrizarea zilnică, şi ori de câte ori este nevoie, a beneficiarilor (copii şi adulţi), precum şi a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre. Declaraţia pe proprie răspundere, la intrarea în tură a angajaţilor, prin care specifică faptul că nu au simptome ale infectării cu noul coronavirus, precum şi că nu au intrat în contact cu o persoană infectată, se menţine“, a spus Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: