Cronco, cioara-vedetă, găsit într-o staţie de autobuz. Este în şoc post traumatic

Cronco, cioara-vedetă, găsit într-o staţie de autobuz. Este în şoc post traumatic

Cronco a fost găsit de stăpânii săi Foto: Facebook Cronco cioara de companie

Cioara-vedetă din Târgu Jiu care şi-a luat zborul în urmă cu mai bine de o săptămână din colivia în care se afla a fost găsită în cele din urmă, dar nu se află într-o stare de sănătate bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cronco a fost prezentă în cadrul unor emisiuni de la televiziuni centrale, în diferit clipuri pe site-urile de socializare şi chiar va apărea într-un film alături de marea actriţă Maia Morgenstern. 
 
Miti şi Simona Modoran, stăpânii lui Cronco. au împânzit tot oraşul cu afişe în care anunţau că oferă o recompensă consistentă celui care îl va găsi pe Cronco. Cei doi au căutat cioara zi de zi. Cronco a fost găsit într-o staţie de autobuz din Târgu Jiu. Acum este încă afectat de cele întâmplate şi urmează un tratament de recuperare. 
 
„Ne-a anunţat cineva că este o cioară acolo care seamănă cu Cronco. Ne-a trimis imagini şi am fost să-l vedem..,â. L-am recunoscut pentru că are un semn la picioruş, pentru că a avut în trecut o problemă. De asemenea, îi tăiasem unghiile, iar noi îi cunoaştem fizionomia. Era epuizat“, a povestit Simona Modoran. 
 

Lui Cronco i se administrează vitamine

Cronco va fi dus la o clinică specializată din Bucureşti unde va efectua o serie de investigaţii. Acesta primeşte vitamine pentru a se recupera. 
 
„Era lovit. Probabil că a fost bătut de alte ciori. Are o stare destul de proastă. Trebuie să mergem cu el la Bucureşti. Nu scoate niciun sunet acum şi nici nu îşi ţine echilibrul foarte bine. Îi administrăm calmante pentru durere şi vitamine. Urmează să efectueze la Bucureşti o serie de investigaţii amănunţite, pentru a nu avea şi alte probleme medicale interne“, a spus Simona. 
 

„Au suferit enorm după ce Cronco şi-a luat zborul

Cronco este ca un membru al familiei, iar Simona şi Miti au suferit enorm după ce şi-a luat zborul. 
 
„A fost o perioadă foarte dificilă pentru noi. Îl căutam în fiecare zi. El este un membru al familiei noastre şi ne-a fost extrem de greu fără el. Este ca un copil“, a mărturisit Simona.
 
În urmă cu o săptămână şi jumătate, Cronco a dispărut fără urmă. „Am lăsat poarta volierei deschisă şi a ieşit pe acolo. Am mai lăsat-o şi în alte dăţi şi nu arătat vreodată un semn că intenţionează să zboare. Probabil că s-a speriat de un zgomot puternic şi a fugit“, îşi aminteşte Simona.
 

A împlinit doi ani

Cioara Cronco este o vedetă cunoscută în toată ţara în urma mai multor apariţii la posturile naţionale de televiziune, dar şi pe reţelele sociale. 
 
Pasărea va apărea chiar într-un film alături de actriţa Maia Morgenstern. Cronco a fost remarcat de producătorii filmului şi a avut un rol simplu: a trebuit să stea pe o bucată de lemn şi să ciugulească bucăţele de carne. 
 

Cronco a împlinit în acest an doi ani de când se află la tânăra familie care l-a găsit pe o alee din Parcul Central, fiind căzut din cuibul său. Miti şi Simona au organizat, în primăvară, o petrecere aniversară pentru Cronco, la care au fost invitaţi copii, dar şi adulţi. 

Sursa Facebook Cronco cioara de companie

 
Vă mai recomandăm să citiţi 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările