Centru de cazare şi agrement unic în Oltenia, deschis la Târgu Jiu. Turiştii se cazează în corturi cu condiţii de hotel

Centru de cazare şi agrement unic în Oltenia, deschis la Târgu Jiu. Turiştii se cazează în corturi cu condiţii de hotel

12 corturi au fost amplasate la marginea a două lacuri                                            Foto: Alin Ion

Pe malul a două lacuri din municipiul Târgu Jiu au fost amplasate 12 corturi pentru cazarea turiştilor care vor să fie contactaţi cu natura.

Ştiri pe aceeaşi temă

Complexul „Lebăda Glamping“ a fost deschis turiştilor de duminica trecută. Numele a fost dat după cele patru lebede negre care sălăşluiesc pe cele două lacuri. Este singurul complex de cazare şi de agrement de tip glamping din Oltenia. Turiştii pot să pescuiască, să se plimbe cu hidrobicicletele şi să practice diferite activităţi recreativ - sportive. 
 
Investiţia se ridică la aproximativ 100.000 de euro. 
 
„Ideea mi-a venit după ce m-am cazat împreună cu copiii mei într-un cort de acest fel şi ne-a plăcut foarte mult. Mai mult, imi place foarte mult să stau în natură şi îmi place ceea ce este diferit. De câţiva ani, am observat că a prins şi în România genul acesta de turism. Am văzut că sunt mai mult în zone montane, dar prea puţin în zone orăşeneşti. Diferenţa este că în cele 12 corturi pe care le-am amplasat există aer condiţionat, care funcţionează şi pe aer cald“, ne-a explicat Mirela Păduraru, proprietara complexului. 
 

„Este un altfel de hotel“

 
Corturile oferă tot confortul, fiind dotate cu aer condiţionat. „Este un fel de camping de lux. Cam acesta este conceptul glamping: sunt la cort şi dorm în aer liber, am verdeaţă, dar stau în pat noaptea şi beneficiez de toate condiţiile. Liniştea serii şi intimitatea locului, cafeaua pe care poţi să o bei pe malul lacului, sunt nişte momente speciale. Corturile sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, cu plase anti insecte, spaţiu de depozitare al bagajelor. Este o senzaţie specială să dormi la cort. M-am gândit că este un altfel de hotel. Mă aştept să vină, în general, turişti din afara judeţului Gorj şi am pregătit o mapă cu toate o zonele de atracţie din judeţ“, a mai explicat Mirela Păduraru conceptul pe care şi-a dezvoltat complexul. 
 

Ce pot face aici turiştii 

Foto Alin Ion
 
Turiştii pot să pescuiască în cele două lacuri, se pot plimba cu hidrobicicletele, pot să îşi prepare singuri mâncarea, având la dispoziţie un foişor şi o bucătărie, pot să desfăşoare activităţi recreativ-sportive . „Toţi turiştii care sunt cazaţi au acces la toate facilităţile. Pescuitul este de tip sportiv, adică cu eliberarea peştelui. În lacuri trăiesc următoarele specii: crap, caras, lin. 
 
Foto Alin Ion 

Cazarea la un cort cu trei paturi costă 250 de lei pe noapte în cursul săptămânii şi de 280 de lei în weekend. 

Foto Alin Ion 
 
Investiţia a demarat în luna septembrie a anului trecut. „A fost mai dificil cu terenul, pentru că a fost destul de accidentat şi mlăştinos, astfel că a fost nevoie de efectuarea mai multor lucrări. Jumătate din investiţie a constat în amenajarea terenului“, a mai precizat Mirela Păduraru (foto jos). 
 
Foto Alin Ion 
 
Foto Alin Ion 
 
Vă mai recomandăm să citiţi:
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările