Vizită de documentare a studenţilor de la UVT, la Staţia de Epurare din Târgovişte

Vizită de documentare a studenţilor de la UVT, la Staţia de Epurare din Târgovişte

În baza acordului de colaborare dintre Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa şi Universitatea Valahia din Târgovişte, un grup de studenţi din anul IV, de la specializarea Ingineria Mediului din cadrul Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor, a vizitat vineri, Staţia de Epurare Ape Uzate Târgovişte Sud.

Vizita studenţilor a fost una de documentare în privinţa tehnologiilor de tratare a apelor uzate în vederea potabilizării şi a metodelor de epurare a apelor reziduale.
 
„Reprezentaţii Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa vin în sprijinul elevilor şi studenţilor pentru a le explica fluxul tehnologic şi în ce constă procesul de epurare a apelor uzate. Apa folosită de către populaţie şi în industrie este colectată în sistemul de canalizare al oraşului, apoi este direcţionată spre tratare în Staţia de Epurare. După tratare este deversată în emisar, râul Ialomiţa”, se arată într-un comunicat al CATD.
 
 
Recepţia la terminarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a Staţiei de Epurare a fost făcută în anul 2014, iar contractul a fost finanţat de Uniunea Europeană, prin intermediul Fondului de Coeziune, din cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu şi este parte integrantă din Proiectul "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dâmboviţa". Costul total de reabilitare şi extindere a Staţiei de Epurare Târgovişte Sud a fost de 92.097.146,85 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: