VIDEO Spital plin cu bolnavi COVID-19. Trei pacienţi, în stare gravă, transferaţi la alte unităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spitaltgv covid

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat, vineri, că trei pacienţi cu coronavirus, în stare gravă, au fost transferaţi de la Târgovişte spre două unităţi medicale din Galaţi şi Medgidia, ca urmare a atingerii capacităţii maxime de internare.

„Ca urmare a atingerii capacităţii maxime de internare pe secţiile de terapie intensivă a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea şi monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 3 iulie 2020, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a 3 pacienţi de la secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti din Târgovişte către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi şi către Spitalul Municipal Medgidia”, a anunţat DSU.

 

Transportul pacienţilor, intubaţi şi ventilaţi mecanic s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri că la ATI, în acest moment, sunt internaţi 224 de pacienţi.

Din nefericire, cei doi pacienţi care ar fi trebui să ajungă la Medgidia au murit.

Sursa video: gazetadambovitei.ro

În judeţul Dâmboviţa sunt doar şapte paturi la ATI. Şase dintre ele sunt la Târgovişte şi unul, la Pucioasa.

SITUAŢIA COVID ÎN DÂMBOVIŢA

La 3 iulie se aflau în izolare la domiciliu 1.818 persoane asimptomatice, iar în carantină se află 14 persoane.

De asemenea, numărul total al persoanelor infectate, de la debutul pandemiei, este de 625 persoane, în creştere cu 45 faţă de ziua precedentă. Dintre acestea, 283 s-au vindecat, iar 24 au murit. 

spitaltgv covid

   

„Facem, în continuare, un apel către cetăţenii judeţului Dâmboviţa, de a manifesta responsabilitate cu privire la respectarea măsurilor de igienă şi de distanţare socială! Dacă vă aflaţi în autoizolare, respectaţi cu stricteţe recomandările autorităţilor, NU părăsiţi sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

CITEŞTE ŞI:

COVID-19. Încă un deces în Dâmboviţa. Numărul victimelor ajunge la 10

COVID-19. Câţi bolnavi sunt înregistraţi în judeţul Dâmboviţa

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite