Traseul de via ferrata Wild Ferenc, atacat de „dinozaurii” Asociaţiei Chindia Jurasic Park

Traseul de via ferrata Wild Ferenc, atacat de „dinozaurii” Asociaţiei Chindia Jurasic Park

După o reuşită tură efectuată în luna mai 2018, prilej cu care a fost parcurs traseul de via ferrata numit „Astragalus” (zona Cheilor Bicazului – Cheile Şugăului - Munticelu), o echipă de „dinozauri” a Asociaţiei Chindia Jurasic Park - ACJP a revenit, în acest weekend, în zona Gheorgheni - Harghita pentru alte trasee.

 
Echipa de dinozuri este formată din Nicu Posta, Ionel Glodeanu, Ileana Bocanciu, Liliana Ştefan-Oprea şi Adrian Oprea.

Sâmbătă, 15 iunie, a fost parcurs un nou traseu de via ferrata („Wild Ferenc”) situat pe un pinten al vârfului Suhardul Mic (1345 m). Deşi este relativ scurt (200 m lungime, 173 m diferenţă de nivel), traseul a avut câteva puncte „fierbinţi” trecute cu atenţie de montaniarzii dâmboviţeni. 
 
Ziua de duminică a fost alocată altei zone: urcarea din Bălan (veche zonă minieră a ţării) până la cabana Piatra Singuratică (1504 m), apoi escaladarea simbolului zonei, Piatra Singuratică sau Piatra Unică. 
 


 
În continuare, a fost atinsă cea mai înaltă cotă din masivul Hăşmaş, vârful Hăşmaşul Mare (Hăghimaşul Mare) – 1792 m. La ceas de seară, pe o vreme caniculară, s-a revenit la o pensiune din marginea municipiului Gheorgheni. 
 
În drum spre casă, luni, 17 iunie, am trecut pe la Izvoare – Mădăraş pentru a face traseul de via ferrata numit „Pericolul Caprelor”. O nouă reuşită, sub un cer acoperit de nori de ploaie.
 
Practic, prin această expediţie, a fost deschis sezonul antrenamentelor montane, necesare pentru lungul program de ascensiuni din această vară. Cele mai reprezentative expediţii vor fi dedicate atingerii vârfului Vihren (2914 m) din masivul Pirin – al doilea vârf ca înălţime din Bulgaria şi a continuării lui TOP 28, cucerirea vârfului Pico (2351m), cel mai înalt din Portugalia. Între timp, vor continua şi taberele montane în zona masivele Bucegi – Leaota, cu tineri din judeţul Dâmboviţa sau din întreaga ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: