Peste 360.000 de turişti au vizitat, în 2019, muzeele din cadrul Curţii Domneşti Târgovişte

Peste 360.000 de turişti au vizitat, în 2019, muzeele din cadrul Curţii Domneşti Târgovişte

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a desfăşurat în anul 2019, în calitate de organizator şi partener, 63 de activităţi menite să sublinieze rolul educativ al muzeului.

Expoziţiile temporare, proiectele educaţionale şi evenimentele culturale, au avut ca scop diversificarea ofertei culturale oferite de muzeu şi completarea cunoştinţelor dobândite de elevi în cadrul şcolii.
 
Atelierele educaţionale interactive organizate în cadrul programului „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au fost destinate preşcolarilor şi elevilor din ciclul gimnazial şi liceal, intenţia noastră fiind cea de a apropia tinerii participanţi de muzeu dar şi de a transforma instituţia muzeală într-un spaţiu de învăţare permanentă. Modul interactiv de abordare a subiectelor, crearea unui mediu plăcut şi stimulativ şi diferitele activităţi pe care participanţii le desfăşoară în cadrul fiecărei atelier, fac din proiectele educaţionale organizate de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte cele mai dorite activităţi la care elevii vor să participe.
    
Succesul activităţilor organizate reiese şi din numărul de vizitatori, care în anul 2019 a fost de 361.145, în creştere cu 16,82% faţă de anul 2018, când s-a înregistrat un număr total de 309.098 de vizitatori. Cel mai vizitat obiectiv dâmboviţean a fost Peştera Ialomiţei, căreia i-au trecut pragul 125.984 de turişti, urmată de Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, cu 124.677 vizitatori şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, care a înregistrat un număr de 16.204 vizitatori.    
            
Marea parte a publicului vizitator a constat din grupuri organizate, elevi însoţiţi de cadre didactice, apoi publicul participant la activităţile şi evenimentele culturale ce au avut loc în incinta spaţiilor muzeale, pasionaţi de istorie, turişti români, străini şi alte categorii.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările