O profesoară ar fi strâns de gât un copil pe stradă, fiind la un pas să-l omoare. Un campion la karate a salvat bebeluşul. „S-a schimbat la faţă efectiv, a holbat ochii“

O profesoară ar fi strâns de gât un copil pe stradă, fiind la un pas să-l omoare. Un campion la karate a salvat bebeluşul. „S-a schimbat la faţă efectiv, a holbat ochii“

FOTO: Colegiul Economic Târgovişte

În ultimii ani, mai multe mămici au sesizat, pe reţelele de socializare, faptul că o profesoară de la un liceu din Târgovişte, care ar avea probleme psihice, le-ar aborda pe mămici şi ar încerca să le rănească copii sau le-ar vorbi foarte urât. Cel mai recent caz s-a petrecut în urmă cu două zile, în zona unui supermarket din Târgovişte, acolo unde femeia ar fi încercat să strângă de gât un bebeluş.

Cadrul didactic are 51 de ani. O mămică în vârstă de 25 de ani, din Târgovişte, povesteşte că femeia i-a cerut iniţial bebeluşul, după care a încercat să i-l ia cu forţa, strângându-l de gât.  Salvarea a venit de la un campion mondial de karate, Vasile Lupaşc.
 
„Nu este deloc de glumă! După câteva minute a încercat să omoare un copil în cărucior. DA! SĂ ÎL OMOARE! Avea o forţă specifică omului nebun. Nu mi-a fost uşor să o imobilizez şi să o îndepărtez de copil. Mama bebeluşului era absolut şocată! Din fericire echipajul de poliţie sosit s-a comportat exemplar. Sper să fie luată de pe străzi. Pur şi simplu încerca să sugrume un bebeluş! Cum să nu fie luată de pe străzi?”, a scris sportivul pe pagina sa de Facebook.
 
FOTO: Părinţii bebeluşului atacat
 
Mămica în vârstă de 25 de ani, din Târgovişte, povesteşte că femeia i-a cerut iniţial bebeluşul, după care a încercat să i-l ia cu forţa, strângându-l de gât. 
 
„S-a schimbat la faţă efectiv, a holbat ochii, a înfipt mâna în cărucior şi a spus, nu glumesc, dă-mi-l mie. Efectiv a vrut să îl răpească. Mi-a spus că mi-l omoară şi în momentul acela s-a reprezit cu mâinile le gâtul lui ca să îl strângă de gât. Avea o forţă inimaginabilă şi sub nicio formă nu voia să se despartă de copil. Am aflat că nu sunt singura persoană care a fost agresată de această femeie, dar probabil este cel mai grav lucru pe care l-a făcut până acum”, a povestit Ioana Lifticariu, 25 de ani, mămica bebeluşului.
 
Salvarea a venit de la un campion mondial de karate, care povesteşte că femeia avea o forţă de nedescris. A reuşit să o imobilizeze printr-o tehnică specială.
 
„Şi pentru mine a fost uşor şocant să vezi pe cineva care vrea să sugrume un bebeluş. Când am ajuns eu mămica se lupta deja cu ea. M-a frapat forţa extraordinară. A trebuit să folosesc o tehnică marţială ca să îi iau mâna. Avea forţă mai mare ca mine şi nu sunt cel mai pirpiriu om. Om cu probleme, clar. Înţeleg de la mai mulţi oameni că se repetă. A mai atacat copii. Din punctul meu de vedere vorbim de o problemă ca a acelei doamne care a împins la metrou şi a ucis. Trebuie luată de pe străzi şi ajutată, tratată”, a spus Vasile Lupaşc.
 
Tatăl copilului, care nu se afla acolo în acel moment, spune că ar fi fost capabil de orice în momentele acelea.
 
„Cred că mai bine că nu am fost de faţă, ca şi părinte, cred că nu poţi să acţionezi logic în astfel de situaţii. Oricum, ce vrem noi acum este să se ia măsurile necesare pe care le cere legea. Este un pericol femeia asta, să nu mai fie liberă pe străzi, să nu mai fie în preajma copiilor, zi de zi”, a spus Constantin Lifticariu.
 
FOTO: Vasile Lupaşc
 
Şi nu este un caz singular. Mai mulţi părinţi au sesizat pe reţele de socializare că au avut de-a face cu cadrul didactic ce pare să aibă o obsesie pentru cei mici.
 
„O singură dată am văzut-o pe doamna de la balcon, era o ploaie torenţială, era aici în parcare, în faţa blocului şi era în genunchi şi striga la cineva la telefon să o interneze, să cheme poliţia”, a povestit o altă mămică.
 
FOTO: prof. Sorin Ion, inspectorul general al ISJ Dâmboviţa.
 
Legea educaţiei nu le dă voie însă superiorilor să ia măsuri urgente în astfel de cazuri.
 
„Problema este destul de complicată pentu noi pentru că nu am avut niciun fel de plângeri cu privire la comportamentul doameni profesor la şcoală. Cel puţin oficial, dânsa e aptă pentru a preda. Lucrul pe care îl putem face conform legii este ca doamna directoare să îi solicite o evaluare din acest punct de vedere, urmând ca, în funcţie de rezultate, să stabilim calea de urmat. Atât timp cât lucrurile nu s-au întâmplat în unitate, competenţele noastre se cam opresc la un moment dat”, a precizat prof. Sorin Ion, inspectorul general al ISJ Dâmboviţa. 
 
Femeia este profesor suplinitor la Colegiul Economic din Târgovişte. Se pare că are note excelente la examenele anuale, iar testele psihologice le trece cu brio.
 
„Doamna profesor este suplinitor în unitatea noastră, repartizată în urma unui examen de titularizare susţinut la ISJ. Nu ne-a creat probleme deosebite, dar dacă ceea ce spuneţi că aşa este şi vom primi din partea organelor abilitate o înştiinţare, atunci noi vom parcurge paşii prevăzuţi de legislaţia în vigoare”, a declarat  prof. Suzana Ilie, directorul Colegiului Economic din Târgovişte.
 
Mai mult, examenele psihologice anuale nu ar indica vreo problemă în dreptul ei. Se pare că profesoara trece printr-o dramă. Ea le-a spus poliţiştilor că lumea râde de ea pentru că nu are copii.
 
Cazul este în atenţia IPJ Dâmboviţa, care a deschis un dosar penal în data de 17 februarie pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe şi ameninţare.
 
Urmează ca în zilele următoare să se constate dacă femeia are afecţiuni medicale şi în funcţie de asta să se propună soluţie legală prin Parchet.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările