Metoda „ATM Jackpotting”, noua formă de jaf bancar care sperie Europa. Românii, în prim plan

Metoda „ATM Jackpotting”, noua formă de jaf bancar care sperie Europa. Românii, în prim plan

Furt bancomat. FOTO: Antena 3

Tot mai multe cazuri de furturi prin metoda „ATM Jackpotting” le dau bătăi de cap oamenilor legii din toată Europa. Cum era de aşteptat, românii sunt cap de afiş şi la acest capitol.

Un tânăr din Dâmboviţa, în vârstă de 21 de ani, dat în urmărire internaţională de Poliţia din Belgia, a fost prins în comuna Aninosasa de către poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale.
 
„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti de la Postul de Poliţie Aninoasa, au identificat, în localitatea Săteni, un bărbat de 21 de ani, urmărit internaţional. Pe numele lui, autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea a două infracţiuni de tentativă de jackpotting, fiind spart un bancomat şi provocate pagube materiale considerabile”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Ploieşti, fiind arestat preventiv pentru 15 zile.
 
Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.
 

„Jackpotting”. Cum funcţionează noua tehnică de jefuire a bancomatelor 

Astăzi, hoţii nu mai atacă o bancă înarmată cu o maşină de berbec şi o armă de mână. Preferă o cheie USB şi un computer. În lumea infracţională, aceştia sunt numiţi tâlhari 2.0. Hoţii au înţeles că un simplu laptop este mult mai eficient decât un pistol automat pentru a goli un bancomat. 
 
Metoda „ATM Jackpotting” presupune efectuarea unor găuri în bancomat pentru a ajunge la firele prin care aparatul este conectat la reţeaua bancară.
 
Poliţiştii şi jandarmii din multe ţări europene observă de luni de zile o creştere a acestor atacuri digitale unde prejudiciul se poate ridica la zeci de mii de euro la ATM. Unele bănci au capitulat deja în faţa acestor bande, pur şi simplu neutralizându-şi bancomatele pe timp de noapte.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările