A murit fostul deputat PSD Ion Stan. A fost preşedintele comisiei pentru controlul activităţii SRI

A murit fostul deputat PSD Ion Stan. A fost preşedintele comisiei pentru controlul activităţii SRI

FOTO Ion Stan

Ion Stan, fost prefect de Dâmboviţa şi deputat PSD în perioada 2000 – 2016, a murit joi, 2 august, la Constanţa, la vârsta de 63 de ani. Stan a fost preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI şi preşedinte al PSD Dâmboviţa timp de aproape 14 ani, iar în ultimii ani a avut probleme cu DNA.

Stan a murit noaptea trecută într-un spital din Constanţa. Era împreună cu soţia la mare, când i s-a făcut rău. A fost transportat la spital, dar a murit în urma unor complicaţii provocate de diabetul de care suferea.
 
„Cuvintele sunt prea puţine şi prea sărace când vine vorba de personalitatea atât de marcantă a unui om care a lăsat multe fapte bune în urma sa. A făcut bine multor semeni, a ajutat comunităţi întregi şi a crezut întotdeauna într-un ţel superior trecerii prin această lume.De numele său se leagă proiecte majore de investiţii din judeţul Dâmboviţa în infrastructura de drumuri, apă, canalizare, înfiinţarea unor localităţi etc. A fost un credincios devotat al Bisericii Ortodoxe Române, numeroase lăcaşuri de cult bucurându-se de sprijinul său direct. Cu titlu de referinţă rămâne Mănăstirea Nucet, din comuna natală, readusă la viaţă prin strădania aceluiaşi suflet neobosit. Ştiam că are mai multe probleme de sănătate care, din păcate, au fost complicate în ultima perioadă de o sentinţă dureroasă şi profund nedreaptă. Şi, chiar dacă ultimii ani ne-au îndepărtat oarecum, respectul şi preţuirea au rămas neatinse. E foarte dureroasă, pentru mine, această pierdere. Peste 10 zile, ar fi împlinit 63 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în veşnicie!”, a scris senatorul Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.
 
Stan fusese eliberat condiţionat din arestul Penitenciarului de la Găeşti în noiembrie 2016. Fostul lider PSD a stat un an în închisoare.
 
Decizia a fost luată de Judecătoria Găeşti. Ion Stan beneficiase şi de reducerea pedepsei datorită vârstei, având peste 60 de ani.
 
În 25 ianuarie 2016, Ion Stan fusese condamnat definitiv, de ÎCCJ, la doi ani de închisoare cu executare, acuzat fiind de trafic de influenţă. A primit bani în campania electorală din 2012 de la oameni de afaceri în schimbul înlesnirii câştigării unor contracte cu statul.
 
„Am aflat cu mâhnire despre trecerea la cele veşnice a domnului Ion Stan, fost prefect, deputat şi preşedinte al PSD Dâmboviţa. Condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis, la rândul ei, deputatul Carmen Holban.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările