VIDEO Momentul în care un aventurier îşi pierde echilibrul la 50 de metri de pământ. Tânărul traversa Pietrele Doamnei pe o coardă

VIDEO Momentul în care un aventurier îşi pierde echilibrul la 50 de metri de pământ. Tânărul traversa Pietrele Doamnei pe o coardă

„Balaurul din Banat” traversând Pietrele Doamnei. FOTO Gheorghe Sologiuc

Flaviu Cernescu, cunoscut drept „Balaurul din Banat”, a traversat pe o coardă distanţa dintre stâncile Pietrele Doamnei din Masivul Rarău, judeţul Suceava. Tânărul şi-a pierdut de două ori echilibrul pe .

Flaviu Cernescu, cunoscut sub numele de „Balaurul din Banat”, a traversat pe o chingă sintentică, lată de doar 2,5 centimetri, distanţa dintre stâncile Pietrele Doamnei din Masivul Rarău. Totul s-a petrecut marţi, 5 septembrie 2017, după patru zile de muncă, în care echipa sa de patru oameni s-a luptat la ceaţa, ploile torenţiale şi trăsnetele.

Cernescu s-a încumetat să urce la altitudinea de 1.648 de metri şi să traverseze Pietrele Doamnei. Practic el s-a aflat la o înălţime de circa 50 de metri de sol, iar coarda de highline s-a întins pe o lungime de 35 de metri. Acesta a traversat stâncile de pe o parte pe cealaltă, deşi vântul a bătut puternic.

„Cred că primii paşi sunt cei mai grei într-o sesiune de mers. Este, într-adevăr, ridicarea pe chingă... De fapt, înainte de ăla mai există un alt pas de decizie. Domnule, mă pun pe ea sau nu mă pun pe ea: când părăseşti orice alt mijloc de susţinere pe care îl ai şi eşti doar tu cu chinga. Desigur, şi cu lonja de asigurare, dar toată viaţa ta stă literalmente într-un fir. Şi e un pas de decizie atunci când părăseşti stânca, ancora şi te laşi exclusiv pe linie. Iar următorul pas dificil vine atunci când trebuie să te ridici în picioare. Şi mai ales vine şi o rafală de vânt în momentul ăla. Te ridici, te ridici, stai, vezi cum te calibrezi cu linia şi apoi vezi cum să faci următorii paşi. După primii trei, dacă îi faci bine, următorii merg mai cu fineţe, să zicem”, a spus „Balaurul” pentru Monitorul de Suceava.

„Balauru din Banat” traversând stâncile Pietrele Doamnei

În timp ce traversa dinstanţa dintre Pietrele Doamnei, Flaviu Cernescu a trecut prin două momente dificile. El s-a dezechilibrat, însă s-a prins de chingă, fără să rămână suspendat în lonja de siguranţă. „Balaurul” a reuşit să-şi ducă aventura la bun sfârşit.

Alte ştiri pe această temă:

Balaurul din Banat a făcut echilibristică în centrul vechi al Lublinului. „Polonia e o altă lume. Nu cred că îi vom ajunge prea curând!“

VIDEO Un tânăr a traversat pe o coardă distanţa de 35 de metri între Pietrele Doamnei din masivul Rarău

Tandreţe pe cel mai înalt horn din Europa. „Balaur din Banat“ a urcat cu iubita la 360 de metri. Interzis celor slabi de înger VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările