Hackerul român pe capul căruia FBI a pus o recompensă de 1 milion de dolari

Hackerul român pe
capul căruia FBI a pus o recompensă de 1 milion de dolari

Hackerul Nicolae Popescu. FOTO www.fbi.gov

Nicolae Popescu este unul dintre cei mai căutaţi hackeri de către autorităţile din SUA. Românul este acuzat că a produs o pagubă de peste 3 milioane de dolari prin fraude informatice. Popescu a devenit practic de negăsit, FBI punând pe capul său o recompensă de 1 milion de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Popescu, un bărbat originar din Alexandria, este unul dintre cei mai căutaţi infractori de către FBI, fiind pe locul II în topul celor mai căutaţi infractori cibernetici. Hackerul român a fost prins în cursul anului 2010 de către procurorii DIICOT în cadrul operaţiunii „Valea Regilor”, însă a reuşit să se facă nevăzut înainte ca pe numele său să fie emisă o ordonanţă de reţinere.

Popescu a fost dat în urmărire de către cei de la FBI în cursul anului 2012, după ce ar fi înfiinţat o reţea prin intermediul căreia a înşelat zeci de amerciani, cărora le-a vândut prin mai multe site-uri tot felul de obiecte de lux, care defapt nu existau. Hackerul şi aghiotanţii săi au vândut maşini şi yachturi de lux, sumele ajungând şi la 50.000 de dolari la o singură tranzacţie. În anul 2014, FBI a pus pe capul lui Nicolae Popescu o recompensă în valoare de un milion de dolari.

„Nicolae Popescu este urmărit pentru presupusa sa participare la o schemă sofisticată de fraudă pe internet, în care complicii săi din România şi alte părţi ale Europei, au postat anunţuri pe site-urile de licitaţii pe internet prin care oferea mărfuri de vânzare. Astfel de anunţuri conţineau imagini şi descrieri ale vehiculelor şi ale altor obiecte de vânzare, dar aceste obiecte nu existau într-adevăr. Conspiratorii care se prezentau ca vânzători negociau prin e-mail cu cumpărătorii care se aflau în Statele Unite. Aceşti vânzători au trimis facturi frauduloase, care păreau să provină din servicii de plată online legitime, către cumpărători, cu instrucţiuni de plată la conturile bancare deţinute de alţi conspiratori din Statele Unite. Aceşti conspiratori au deschis conturi bancare din Statele Unite sub identităţi false, folosind paşapoarte frauduloase făcute în Europa. Atunci când victimele transferau banii în conturi în baza facturilor false, conspiratorul asociat cu acel cont era anunţat şi apoi retrăgea încasările şi le trimitea prin transfer bancar unui alt conspirator pe baza instrucţiunilor trimise prin e-mail. Un mandat federal de arestare a fost emis pe numele lui Nicolae Popescu la data de 20 decembrie 2012 de către Tribunalul de Est din New York, după ce a fost acuzat de conspiraţie pentru comiterea fraudei bancare, spălarea de bani, fraudarea paşapoartelor şi a traficului de mărci contrafăcute”, se arată pe site-ul celor de la FBI.

Cei de la FBI nu au informaţii exacte despre unde s-ar afla Nicolae Popescu, arătându-se că cel mai probabil s-ar afla pe teritoriul Europei.

Alte ştiri pe această temă:

Hackerul Guccifer 2.0 care se dădea român era de fapt un agent al serviciului militar rus de informaţii (GRU). Cum a fost dat de gol

Hackerul român care a spart serverele NASA, condamnat la 7 ani de închisoare pentru altă infracţiune decât cea care i-a adus celebritatea internaţională

Aproape jumătate dintre încercările de conectare online prin logarea la un cont aparţin hackerilor 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările