Explozie la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din cauza unei acumulări de gaze. Mai multe persoane, rănite uşor

Explozie la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din cauza unei acumulări de gaze. Mai multe persoane, rănite uşor

Mai multe persoane au suferit arsuri uşoare sau zgârieturi în urma unei explozii produse duminică într-o anexă a Mănăstirii Sihăstria Rarăului, din judeţul Suceava. O singură persoană în stare de şoc a fost dusă la spital, cu o tăietură adâncă la picior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a informat că, cel mai probabil, explozia dintr-o încăpere anexă a mănăstirii situate pe drumul spre Rarău s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.

În urma deflagraţiei, din cauza suflului fierbinte şi a geamului încăperii, care s-a spart, au fost rănite mai multe persoane aflate în zonă, unele având arsuri uşoare, altele zgârieturi şi tăieturi de la bucăţile de sticlă pulverizate.

La faţa locului, intervin pompierii militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ.

Până la acest moment, au fost evaluate medical cinci persoane, dintre care doar o femeie care a suferit o tăietură la un picior şi este în stare de şoc,  va fi transportată la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava. Sursa citată a menţionat că ceilalţi răniţi refuză transportul la spital şi, la o primă evaluare, niciunul nu prezintă răni grave, care să le pună în pericol viaţa, refuzând transportul la spital.

Din primele date, pompierii au constatat că explozia s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze într-o cameră tehnică a mănăstirii şi nu a fost urmată de incendiu.

Suflul exploziei a afectat o cameră tehnică şi o bucătărie aflate în construcţia anexă, distrugând geamul, zidăria şi smulgând uşa din toc.

La faţa locului, s-au deplasat şi poliţiştii, care fac cercetări pentru identificarea potenţialilor vinovaţi de producerea deflagraţiei.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Explozie într-un bloc din Suceava. Locatarii au fost evacuaţi cu scara mobilă. Incendiul, provocat intenţionat

Suceava: Explozie la Fălticeni (

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările