Utilizarea sobelor defecte sau o coşurilor de fum deteriorate, pericol major de incendii. Cum evitaţi tragediile

Utilizarea sobelor defecte sau o coşurilor de fum deteriorate, pericol major de incendii. Cum evitaţi tragediile

Utilizarea sistemelor de încălzire, una dintre cauzele care duc la izbucnirea incendiilor FOTO Adevărul

Sezonul rece vine la pachet cu o serie de pericole. Utilizarea sistemelor de încălzire, sobe cu sau fără acumulare de căldură, cu defecţiuni sau având coşurile de fum deteriorate şi necurăţate de funingine, reprezintă un adevărat pericol, fiind una dintre cauzele de izbucnire a incendiilor în locuinţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire:
 
1. Asiguraţi, cel puţin o dată pe an, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire, în vederea înlăturării defecţiunilor şi asigurării funcţionării la parametri normali;
 
2. Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
 
3. Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
 
4. Nu utilizaţi aparate electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.
 
5. Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale acoperişului (grinzi, astereală şi alte asemenea).
 
6. Lucrările de întreţinere, revizii şi reparaţii la instalaţiile şi aparatele electrice se execută numai de către personal calificat şi autorizat;
 
7. Siguranţele electrice arse se înlocuiesc numai cu altele calibrate, cu aceleaşi caracteristici tehnice;
- aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent şi nu se lasă la îndemâna copiilor.
 
Prin respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor şi adoptarea unei atitudini preventive se pot evita evenimentele negative şi vă puteţi proteja viaţa şi bunurile, atrag atenţia reprezentanţii ISU Ialomiţa.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările