Peste 100 de sancţiuni, aplicate de poliţişti în timpul raziei în gări

Peste 100 de sancţiuni, aplicate de poliţişti în timpul raziei în gări

Razie în gări FOTO Adevărul

Peste 100 de sancţiuni contravenţionale au aplicat în această dimineaţă poliţiştii ialomiţeni în cadrul acţiunii pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în zona staţiilor CFR.

 
Acţiunea a vizat depistarea călătorilor frauduloşi, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerşetorie şi comerţ ambulant, precum şi descurajarea oricăror fapte ilegale.
 
Poliţiştii de ordine publică au legitimat şi verificat în bazele de date 170 de persoane şi au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale (în valoare de 9405 lei), o parte dintre acestea în baza Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.
 
În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au controlat, în zona gărilor, 127 de autoturisme şi au aplicat, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 23 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 8120 de lei.  De asemenea, poliţiştii de la structurile de transporturi au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 4000 de lei.
 
Cu ocazia controalelor efectuate la mai multe societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zona gărilor, poliţiştii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi au confiscat contravaloarea produselor alimentare şi nealimentare, nefiscalizate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: