Slătinenii au petrecut cumpătat de Crăciun

Slătinenii au petrecut
cumpătat de Crăciun

Solicitările la Ambulanţa Olt nu au ridicat mari probleme operatorilor instituţiei...

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Olt au fost la datorie de Crăciun. Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an, locuitorii judeţului au fost mult mai cumpătaţi în aceste zile. Astfel, solicitările de acordare a primului-ajutor din partea specialiştilor SJA nu au atins cifre alarmante ca în anii anteriori, iar cei care au apelat, totuşi, la medici, au făcut-o din cauza excesului de mâncare sau alcool.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima zi de Crăciun, respectiv intervalul cuprins între ziua de 25 decembrie, orele 00.00, şi până în dimineaţa zilei de joi, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt s-au înregistrat aproape 90 de apeluri. Majoritatea problemelor au fost de ordin digestiv şi cardiovascular, pe fondul excesului consumului de alimente. Nu au lipsit, nici de această dată, comele alcoolice şi infecţiile respiratorii.

„Ziua de Crăciun în judeţul Olt a fost, din punct de vedere al numărului de apeluri de prim-ajutor la Serviciul de Ambulanţă, una care nu a ridicat probleme semnificative. Ca de obicei pentru o asemenea zi, s-au înregistrat multe solicitări pentru afecţiuni digestive, urmate de cele cardiovasculare, agitaţii psihomotorii, crize de diabet zaharat, lipotimii, sincope – o parte dintre ele pe fondul consumului exagerat de alcool”, a precizat dr. Mădălina Deloreanu, director medical al SJA Olt.

De menţionat că, tot în prima zi de Crăciun, pe raza judeţului s-au înregistrat numeroase agresiuni, cauza producerii acestora constând tot în consumul exagerat de băuturi alcoolice. Nu în ultimul rând, ambulanţierii olteni au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, la două situaţii grave: un accident mortal pe raza oraşului Corabia şi o persoană găsită spânzurată în comuna Movileni.

Medicii SJA Olt recomandă locuitorilor judeţului să nu facă excese în consumul de mâncare şi alcool în această perioadă pentru a nu avea probleme de sănătate.
 

Mai puteţi citi:

VIDEO  Personalul medical ce a scăpat de pe targă o victimă a exploziei de la Caracal, doar “urecheat”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările