Noua echipă din fruntea PNL Olt: „Primul target - minimum 25 % din voturile de la europarlamentare”

Noua echipă din fruntea PNL Olt: „Primul target - minimum 25 % din voturile de la
europarlamentare”

De la stg.: Costel Moisescu, Dan Codan, Gigel Ştirbu, Marius Bălasa... (FOTO: Mugurel Manea)

La aproape două luni de la demisia în bloc a conducerii PNL Olt, noua echipă numită de la Bucureşti în fruntea organizaţiei judeţene a ieşit la rampă. Duminică – 8 septembrie, noul lider interimar al „galbenilor” de la Olt, deputatul Gigel Ştirbu, însoţit de câţiva dintre membrii noii conduceri a partidului, a organizat prima conferinţă de presă în această calitate pentru a anunţa oficial priorităţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua echipă de la vârful PNL Olt, instalată şi recunoscută oficial în mod interimar de către Biroul Naţional, este alcătuită aproape în totalitate din nume surprinzătoare, printre care se află politicieni de toate culorile, până mai ieri adversari declaraţi. Dragoş Turcitu, Cristinel Cârloganu sau Florin Homorean – foşti membri ai PSD până mai ieri, sunt doar câteva dintre noutăţile cu care deputatul Gigel Ştirbu, uns temporar preşedinte al PNL Olt, a decis să schimbe în judeţ imaginea şi lucrurile în favoarea „partidului galben”.

Dintre numele noi ale Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Olt, la conferinţa de duminică a fost prezent doar Marius Bălaşa, membru de frunte al PDL până nu demult, acum instalat cu arme şi bagaje în curtea PNL, partid în cadrul căruia simte că „se regăseşte la acest moment”, după cum însuşi a declarat în conferinţa cu pricina. De asemenea, în sânul BPJ al partidului s-ar fi luat decizia ca Bălaşa, deşi proaspăt „picat” în curtea PNL, să coordoneze chiar activitatea partidului şi a membrilor acestuia în partea de sud a judeţului. În lipsa altor noutăţi, Ştirbu, la început de mandat ca preşedinte de partid, i-a chemat alături de el şi de noua conducere a Partidului Liberal pe toţi cei care, până acum, nu s-au regăsit într-o altă formaţiune politică.

„Fac un apel către toţi cei care doresc să se implice în viaţa politică şi social-economică a judeţului să vină în mijlocul nostru. Mi se pare nefiresc ca cei care critică şi stau deoparte, dar acuză clasa politică, să nu se implice în bunul mers al evenimentelor. Uşa PNL este deschisă pentru toţi oamenii de bine din judeţ”, a declarat Gigel Ştirbu, care, apoi, a făcut cunoscut şi prima ţintă a noii conduceri a partidului de la Olt: „Ne asumăm un target de minimum 25 % din voturile de la alegerile europarlamentare”.

„Cine îşi va face treaba – va rămâne în partid, altfel...”

În acelaşi cadrul oficial al primei conferinţe de presă a noii conduceri a PNL de la Olt, membrii BPJ au precizat şi faptul că s-a obţinut acceptul de la Bucureşti pentru ca mandatul membrilor forului interimar oltean amintit să fie prelungit până după alegerile pentru Parlamentul European, aceasta în scopul de a se observa cine vrea să facă treabă.

„Conducerea centrală a PNL a fost de acord ca alegerile ocazionate de Conferinţa Judeţeană, ce urma să stabilească conducerea oficială a partidului, să aibă loc după derularea scrutinului europarlamentar tocmai pentru ca membrii de acum ai Biroului Permanent Judeţean al PNL Olt să demonstreze de ce sunt capabili şi dacă merită să facă parte dintr-o echipă competitivă pe viitor”, a spus Ştirbu (foto medalion), care nu a uitat însă ca să-i mulţumească şi public fostului preşedinte al partidului, Ioan Ciugulea, pentru tot ce a făcut în fruntea partidului

Noul lider temporar al PNL Olt a fost completat pe aceeaşi lungime de undă şi de către Dan Codan, preşedintele organizaţiei municipale Slatina, care a vrut să desfiinţeze zvonurile potrivit cărora amânarea alegerilor ar face parte dintr-un plan mai elaborat al noii conduceri a formaţiunii: „Aici nu este vorba despre nicio vendetta, cum au spus unii şi alţii în ultimul timp. Pur şi simplu s-a vrut să avem un Birou Permanent Judeţean mai activ şi care să aibă ocazia să arate ce poate. Din punctul meu de vedere, un BPJ numit este oricum mai eficient decât unul ales deoarece se ştie că cei care sunt de regulă aleşi în asemenea funcţii de conducere nu se mai implică în activitatea partidului tocmai pentru că ştiu că nu li se mai poate întâmpla nimic şi nu pot fi daţi la o parte. Ei bine, în noile condiţii, cine îşi va face treaba – va rămâne în partid, altfel vom căuta pe altcineva”.

 

Din acelaşi ciclu mai puteţi citi:

Deputatul Gigel Ştirbu îşi vede visul cu ochii: a ajuns preşedinte al PNL Olt

Surprize-surprize pe scena politică de la Olt: conducerea filialei PNL a demisionat în bloc

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările