Fetiţă de două luni, testată pozitiv pentru Covid-19 în Italia. Mama, româncă, nu poate comunica prea bine cu medicii

Fetiţă de două luni, testată pozitiv pentru Covid-19 în Italia. Mama, româncă, nu poate comunica prea bine cu medicii

O fetiţă în vârstă de doar două luni, născută prematur, are rezultat pozitiv pentru coronavirus în Italia, scrie Rotalianul. Mama nu cunoaşte foarte bine limba italiană, motiv pentru care personalul medical are dificultăţi de comunicare cu femeia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copila a fost internată, scrie Rotalianul - publicaţia românilor din Italia, citând Il Matino, în Secţia de Pediatrie - Boli Infecţioase a Spitalului Policlinico Federico II din Napoli, fiind transferată în timpul nopţii de la Spitalul Santobono, după ce testul pentru Covid-19 a ieşit pozitiv. Se aşteaptă încă, în schimb, rezultatul pentru mama sa.

Fetiţa s-a născut prematur, iar acum, la vârsta de două luni, cântăreşte trei kilograme şi jumătate. Prezintă simptome precum tusea, dar şi dificultăţi de respiraţie, însă nu ar avea nevoie de ventilaţie mecanică.

Bebeluşul a fost transferat în timpul nopţii de la Spitalul Santobono, unde i s-a făcut testul pentru Covid-19. După ce s-a descoperit că fetiţa este pozitivă la coronavirus i s-au făcut analizele necesare şi mamei, care aşteaptă acum rezultatul.

„Una dintre probleme, a explicat medicul Alfredo Guarino, este că mama vorbeşte foarte puţin limba italiană, nu este uşor să avem informaţii clare de la ea. A făcut şi ea testul, iar acum aşteptăm rezultatele”, scrie Rotalianul.

În acelaşi spital se mai află un copil testat pozitiv pentru coronavirus, internat în urmă cu câteva zile, starea acestuia de sănătate îmbunătăţindu-se sub tratament.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: