Cum să faci acasă cartofi prăjiţi care să arate ca cei cumpăraţi gata congelaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de preparare este puţin mai îndelungat, fiind nevoie de aproximativ două ore de la pregătire până la servire.

Vânzările de cartofi congelaţi, gata pregătiţi pentru prăjit, cunosc creşteri de la an la an. Unul din motivele pentru care lumea îi preferă în detrimentul cartofilor pe care trebuie să îi cureţe şi mai apoi să îi felieze este rapiditatea procesului, dar pentru mulţi şi gustul şi forma produsului final contează foarte mult.
 

Cartofii pregătiţi de prăjit, cumpăraţi congelaţi, sunt mult mai crocanţi când sunt serviţi şi au o altă textură. Multe restaurant au optat pentru ei şi chiar persoane fizice îi cumpără, fără a şti că se pot obţine într-o formă identică şi dacă sunt pregătiţi în casă, respectiv din cartofi proaspeţi, curăţaţi şi prăjiţi. 

„Secretul nu este unul foarte mare. Sunt relativ uşor de făcut, doar că procesul durează mai mult. În primul rând, după ce sunt curăţaţi şi feliaţi, cartofii trebuie lăsaţi să stea în apă măcar o oră, pentru a ieşi amidonul din ei. Mai apoi trebuie fierţi pe jumătate, până dau un clocot, storşi şi abia mai apoi puşi la prăjit. Gustul şi textura sunt identice cu cei cumpăraţi congelaţi din magazine”, afirmă Sabrina, bucătăreasă într-un bistro din Satu Mare. 

Procesul este unul mai îndelungat, fiind nevoie de aproximativ 2 ore de la pregătire până la servire, spre deosebire de cartofii congelaţi, care sunt gata de servire în doar câteva minute, dar diferenţa este făcută de calitatea cartofilor şi de faptul că oamenii cunosc ceea ce consumă. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite