Gheorghe Stoichescu, stomatologul şef de galerie

Gheorghe Stoichescu, stomatologul  şef de galerie

Gheorghe Stoichescu

Cunoscut drept unul din cei mai mari susţinători ai naţionalei de fotbal a României, a dat tonul suporterilor la Campionatul European din Austria şi Elveţia din 2008.

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
Născut. 05.04.1974, Caransebeş
Studii. Facultatea de Stomatologie din Arad
Profesie. Medic stomatolog
Familie. Necăsătorit


Copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut pe terenul de fotbal, dar tradiţia de familie a învins pasiunea şi Gogo, aşa cum îl ştie toată lumea pe stomatologul Gheorghe Stoichescu, a pus mâna pe cleşte şi freză şi nu le-a mai dat drumul nici în ziua de azi.
„Şcoala generală am făcut-o la Teregova, apoi am plecat la Caransebeş, unde am absolvit Liceul Traian Doda. Mi-a plăcut mult fotbalul şi am jucat destui ani, dar, cum tatăl meu şi mătuşa mea au profesat ca medici stomatologi, m-au convins să le calc pe urme şi să duc mai departe tradiţia familiei. După terminarea liceului am ales să urmez cursurile Facultăţii de Stomatologie din Arad, iar acum meşteresc de dimineaţa până seara la dinţii clienţilor”, spune Gogo.

L-a dus la Euro pe Vlad Ţepeş
Gogo a revenit pe meleagurile cărăşene imediat ce a obţinut diploma de medic stomatolog. După un an de stagiatură la Spitalul Judeţean din Reşiţa, în 2002, şi-a deschis propriul cabinet stomatologic.

Nu scapă de microb
Chiar dacă activitatea profesională îi ocupă foarte mult timp, Gogo nu a scăpat nici astăzi de microbul numit fotbal. Dacă echipa favorită, Universitatea Craiova, nu-i aduce prea multe satisfacţii, dentistul, naţionalist convins, a devenit suporter fidel al primei reprezentative. „Am fost pentru prima dată pe un stadion de fotbal la Timişoara, la celebrul Poli – Dinamo 2-1, din senzonul 1987-1988. De atunci am vizitat multe din arenele Europei. În 2008 am fost la Campioantul European de fotbal din Austria şi Elveţia. Am stat trei săptămâni, am vizitat Austria, Elveţia, Franţa, Germania şi Italia şi pot spune că a fost o vară de vis. Am făcut parte din galeria echipei naţionale. A fost de vis, dar s-a terminat repede”, susţine Gogo. Ca orice supporter adevărat, reşiţeanul nu a plecat la Euro cu mâna goală. „Am făcut un steag tricolor uriaş, cu capul lui Vlad Ţepeş în mijloc. A apărut pe toate genericele TV. Îl păstrez şi acum ca amintire. Cine ştie pe ce stadioane îl voi mai duce. Numai că, în ultima vreme, naţionala noastră lasă de dorit şi cred că va mai dura destul până să ajungem din nou la un turneu final”, mai spune stomatologul ultras.


Întrebări şi răspunsuri

Poţi estima câţi dinţi ai scos până în prezent pacienţilor tăi?
E greu de spus. În vreo zece ani de meserie probabil că sunt câteva sute. Nu am ţinut o evidenţă în acest sens.

Ce meci nu-l vei uita niciodată?
Meciul de la Budapesta, din 1999, dintre Ungaria şi România. A fost ceva incredibil.

Ce stadion vrei neapărat să vizitezi?
Maracana, fără niciun dubiu. Este cel mai mare stadion din lume şi are o istorie incredibilă.


Ce-i place
„Îmi place foarte mult să călătoresc. Am umblat peste tot. Am văzut aproape toată România: Bucovina, Valea Prahovei, litoralul, Maramureşul, sigurul loc în care nu am fost fiind Delta Dunării. Valea Prahovei mi-a plăcut în mod deosebit şi am rămas uimit de Elveţia. Mi-au plăcut munţii şi viaţa de acolo”, spune Gogo.

Ce nu-i place
„Nu-i agreez pe oamenii care mint, care umblă cu lucruri murdare şi nu-mi place ce trăim noi în ţara asta. Mi-ar plăcea să trăim într-o altfel de Românie. Mi-aş dori să pot schimba ceva, să pot face mai mult pentru oamenii din jurul meu”, susţine stomatologul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările