Râmnicu Vâlcea: S-a semnat contractul de finanţare pentru colegiul Alexandru Lahovari

Râmnicu Vâlcea: S-a semnat contractul de finanţare pentru colegiul Alexandru Lahovari

Semnarea contractului a avut loc la Râmnicu Vâlcea

Primăria din Râmnicu Vâlcea şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia au semnat astăzi contractul de finanţare pentru reabilitarea celui mai vechi colegiu naţional din Municipiu. Valoarea finanţării nerambursabile depăşeşte 3,2 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegiul Naţional Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea a primit astăzi finanţarea de 3.2 milioane de euro necesară pentru lucrări de reabilitare a clădirii monument istoric dar şi pentru dotarea sălilor de clasă la nivel european. Astăzi, la sediul Primăriei din Râmnic a fost semnat contractul de finanţare cu reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia. Constantin Drugan, directorul colegiului spune că era nevoie de o finanţare serioasă pentru instituţia pe care o conduce. "De acum trei, chiar patru ani am discutat la primărie despre necesitatea renovării şi modernizării acestui colegiu care este unul etalon pentru întreg judeţul", explică directorul Drugan.

Potrivit fişei de proiect lucrările se vor întinde pe o perioadă de trei ani şi vor fi eşalonate în funcţie de importanţa lor.

Bugetul local din Râmnicu Vâlcea va cofinanţa lucrările cu o sumă de 290.000 de lei, iar din bugetul de stat vor fi alocate 1,8 milioane de lei, restul de 3,27 de milioane de euro venind din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Citeşte mai multe despre reabilitarea Liceului Alexandru Lahovari în ediţia tipărită a Adevărului de Seară de mâine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările