Regim all-inclusive pentru maidanezii din Râmnicu Vâlcea. Primăria va construi pensiuni unde să fie ţinuţi câinii adoptaţi la „distanţă”

Regim all-inclusive pentru maidanezii din Râmnicu Vâlcea. Primăria va construi pensiuni unde să fie ţinuţi câinii adoptaţi la „distanţă”

Primarul Emilian Frâncu a adoptat în această săptămână doi maidanezi de la adăpostul Feţeni. Foto Adevărul. Arhivă

În pensiuni vor fi ţinuţi maidanezii adoptaţi „la distanţă”, iar regimul all- inclusiv îi va costa pe iubitorii de câini până la 160 de lei pe lună. Edilii din Râmnicu Vâlcea au identificat deja o zonă unde ar putea fi construită prima pensiune din oraş pentru câinii comunitari.

Ştiri pe aceeaşi temă


Emilian Frâncu, edilul şef din Râmnicu Vâlcea le-a prezentat astăzi şi reprezentanţilor asociaţiilor pentru protecţia animalelor ideile sale care se vor regăsi în regulamentul de funcţionare a serviciului pentru câinii fără stăpân din municipiu.

„Noi, la Râmnicu Vâlcea, vrem să oferim servicii hoteliere, dacă vreţi, de pensiune. Avem în vedere un pachet de servicii standard, un pachet care să includă şi servicii medicale, iar căţeluşii să fie bine îngrijiţi, şi un pachet de estetizare, (...) cu frizer care-i toaletează”, spune Emilian Frâncu.

Pachetul standard  îi va costa pe cei care vor să salveze câini de la eutanasiere în jur de 50 de lei. Pentru pachetul all- inclusiv, cei care au adoptat la „distanţă” vor plăti până la 160 de lei. La aceste pensiuni vor putea duce câini şi asociaţiile care luptă pentru protecţia animalelor ori persoane juridice.

Primarul din Râmnicu Vâlcea respinge ideea eutanasierii câinilor vagabonzi care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. Potrivit acestuia, vor fi eutanasiaţi doar maidanezii care sunt agresivi sau bolnavi. Edilul  merge foarte mult pe ideea adopţiilor. În acest sens, Emilian Frâncu a dat deja dispoziţie ca maidanezii să fie fotografiaţi „ca la nuntă”, iar unele poze să fie postate pe pagina sa de Facebook în speranţa că patrupedele vor fi adoptate mai repede. 


Prinderea maidanezilor se transformă în afacere

Potrivit edilului din Râmnicu Vâlcea, ecarisajul local va fi externalizat unor societăţi care vor primi câte 80 de lei pentru fiecare câine prins şi dus la adăpostul din Feţeni.

Întrucât reprezentanţii primăriei estimează că în oraş sunt între 2 500 şi 3 000 de câini, firmele vor primi, în total, până la 250 000 lei. Primarul spune că, datorită acestei măsuri,  va scăpa comunitatea locală de maidanezi.

„Eu îmi doresc să nu fie mai mult 300 de câini pe străzi, la 1 iunie 2014. Obiectivul e să colectăm în ritm cât mai accelerat populaţia canină de tip maidanezi şi am venit cu ideea externalizării, parţial, a serviciului de ecarisaj. Vor fi probabil două firme cu cele mai mici preţuri de colectare, care vor acţiona în cele două zone ale oraşului, în sud şi nord. Sunt peste 2 500 de animăluţe pe străzi şi va fi un efort (n.r. –financiar) mare pentru municipalitate”, precizează primarul Emilian Frâncu.

Edilul din Râmnicu Vâlcea mai vrea ca şi Consiliul Judeţean să se implice în rezolvarea problemei câinilor maidanezi şi să oblige primăriile să-şi infiinţeze servicii de ecarisaj sau măcar padocuri pentru patrupedele abandonate. 

Emilian Frâncu intenţionează să oblige primăriile din localităţile care vor face parte din zona metropolitană să ia astfel de măsuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: