Consilier înjurat şi intimidat de colegi pentru că a vrut să filmeze dezbaterea publică a bugetului local VIDEO

Consilier înjurat şi intimidat de colegi pentru că a vrut să filmeze dezbaterea publică a bugetului local VIDEO

Înjurături şi intimidări în Consiliul Local Drăgăşani la adresa unui ales când acesta vrea să filmeze dezbaterea publică a bugetului local Foto captură video - Marian Roşca

O întrunire a Consiliului Local al Municipiului Drăgăşani - Vâlcea s-a lăsat cu scandal, acuze, înjurături şi jigniri din partea unor aleşi şi angajaţi nemulţumiţi că sunt filmaţi de un coleg de-al lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un consilier local (USR) din Drăgăşani a încercat să filmeze dezbaterea publică a proiectului de Buget Local, în cadrul unei întruniri a Consiliului Local Municipal. 
 
Nemulţumiţi de iniţiativa colegului lor, câţiva consilieri l-au apostrofat, ameninţat, jignit şi chiar înjurat, în încercarea de a-l determina să renunţe la demersul său. 
 
Marian Roşca a postat imaginile pe pagina sa de socializare, explicând, imaginile fiind însoţite de un text explicativ: „În loc de dezbatere publică a Proiectului de Buget Local, am primit violenţă verbală şi fizică din partea unor persoane din conducerea Primăriei şi a Consiliului Local Drăgăşani (membri PSD şi PNL). Aceştia sunt oamenii... şi acesta este nivelul lor de educaţie şi de respect faţă de cetăţeni. De la membrii PSD nu mai am nicio pretenţie, de mult timp. Încă mai sper ca membrii PNL să-şi revizuiască comportamentul. Chiar sunt curios ce părere au mai-marii PNL de comportamentul acestor membri ai organizaţiei dumnealor”.
 
Filmarea a fost realizată în sala bibliotecii care are sediu în acelaşi imobil cu Primăria, la începutul săptămânii, în data de 12 aprilie. În imagini se văd mai mulţi bărbaţi şi o femeie, despre care înţelegem din comentarii că sunt angajaţi şi consilieri locali. 
 
Singurele argumente ale acestora reprezintă, se pare, doar datoriile pe care consilierul, transformat în cameraman, le-ar avea din cauza unui credit neachitat la o bancă, pentru care ar fi fost executat silit. Datorii care, în ochii colegilor de Consiliu Local reprezintă de fapt „o infracţiune”, motiv pentru care îl cataloghează drept: „golan”, „hoţ”, penal”, „puşcăriaş” şi aşa mai departe, chiar dacă acesta încearcă să le explice că problemele sale personale nu au nici o legătură cu bugetul local. 
 
În încercarea de a-l intimida, îl ameninţă cu „procuratura” pentru că îi filmează şi încearcă să-i ia telefonul. 
 

„Public înseamnă să participe, nu să puneţi pe Facebook transmiterea online” 

„Filmează-te pe tine, nu pe mine. Golanule ce eşti! Ai acceptul să mă filmezi pe mine?”, întreabă unul dintre cei prezenţi, după care începe să-l ponegrească pentru datoriile pe care le are la bancă: „Mi-e teamă că nu avem bani ca să plătim şi furăciunea pe care a făcut-o el din buget. Cei 400 de milioane (40.000 de lei - n.r.). Ai prejudiciat Statul Român... Lupul moralist - hoţul care spune că el nu fură. La el în familie este o strategie. Tatăl lui a furat şi a făcut puşcărie, acum fură şi el şi va face şi el puşcărie”.
 
Omul încercă să explice că demersul său se bazează tocmai pe faptul că este vorba despre o dezbatere publică, dar singura femeie prezentă la întâlnire susţine că transmisia pe Facebook nu intră în categoria evenimentelor cu caracter public. 

„Dezbaterea este publică, toată lumea a avut dreptul să participe public, nu înseamnă că o transmitem online. Noi eram pregătiţi să vină mai multă lume. Public înseamnă să se înscrie şi să participe nu să puneţi dumneavoastră pe Facebook transmiterea online... Nu am nimic de ascuns... Oamenii nu doresc să fie filmaţi”, motivează consiliera.
 
Un alt bărbat, despre care aflăm din comentarii că este director în cadrul uneia dintre direcţiile primăriei, încearcă să-l lase fără telefonul devenit cameră de filmat: „Ăsta îl închideţi! Nu aveţi acceptul meu să mă filmaţi. N-ai voie să mă filmezi, nu e şedinţă în momentul de faţă. Cu ce drept? La Procuratură cu tine! Când începe dezbaterea poţi să filmezi, băi, agariciule!... Cine eşti, mă, tu să filmezi aici? Băi, puşcăriaşule! Eşti un penal! O jigodie! Datornicule...”, spune acesta în timp ce încearcă să ia telefonul. În fundal se aude o voce care îndeamnă: „Sparge-i-l!”, referindu-se cel mai probabil la telefon. 

Apoi, participanţii nemulţumiţi părăsesc sala, iar la final cameramanul amator explică: „Au venit doar consilieri PSD şi PNL... care au început să mă atace cu probleme personale, D.C. a sărit la mine şi mi-a luat telefonul şi a vrut să mă lovească. Au vrut să sară şi ceilalţi consilieri şi să mă lovească. Şi au spus că nu vor să mai facă prezentarea publică, pentru că nu vor să fie filmaţi. Vă daţi seama? O dezbatere publică să nu vrei să fie filmată! Din păcate, sunt limitările acestea pe COVID şi oamenii n-au putut să participe... Oamenii sunt la serviciu, este luni...”, mai spune acesta în filmare.
 

„Dezbatere publică fără public - culmea transparenţei”

Comentariile la postare îi sunt în mare parte favorabile consilierului local USR care este şi consilier personal al unui primar PNL dintr-o comună aflată în apropierea municipiului Drăgăşani. 
 
„Le stricăm jocurile prin care devalizează bugetele şi asta nu le convine absolut deloc” sau „Dezbatere publică fără să fie văzută de public!! Asta e culmea "transparenţei!" ori „Domnu Marian Roşca cred că sunteţi vinovat. Aţi fost invitat să participaţi ca spectator la Consiliul de Administraţie al SC Primăria Drăgăşani SRL care este o societate privată, iar dumneavoastră nu aveaţi dreptul să filmaţi. Altădată să înţelegeţi cu ce cercuri vă intersectaţi. Cred că trebuia să plătiţi o taxă de participare statului paralel”, sună o parte din comentariile ironice ale internauţilor.
 
Localnicii au catalogat întâmplarea drept „teatru ieftin pe banii statului”, şocaţi oarecum să-şi audă aleşii înjurând ca la uşa cortului.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările