Arestat pentru tentativă de omor după ce a lovit o persoană în cap cu un par într-o parcare, iar apoi a fugit

Arestat pentru tentativă de omor după ce a lovit o persoană în cap cu un par într-o parcare, iar apoi a fugit

Vâlcean lovit cu un par în cap pe fondul unor neînţelegeri - agresorul acuzat de tentativă de omor Foto Arhiva Adevărul

Incidentul s-a petrecut miercuri seara, 7 iulie, în Râmnicu Vâlcea. Agresorul a fost arestat preventiv vineri, 9 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au deschis o anchetă în data de 8 iulie când s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană acuzată de tentativă de omor. 

Cum agresorul s-a ascuns după comiterea faptei, anchetatorii au decis să fie reţinut în noaptea de joi spre vineri, pentru ca în cursul zilei să fie prezentat instanţei de judecată pentru a fi arestat. 

Se pare că între cele două persoane implicate în incident există un conflict mai vechi. Miercuri, agresorul şi-a văzut victima într-o parcare din cel mai mare cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea. A parcat maşina în care se afla, şi cu un par asupra lui s-a îndreptat spre victimă pe care a lovit-o cu violenţă în cap, cauzându-i leziuni menite să-i pună viaţa în pericol. Apoi s-a urcat în maşină şi a fugit de la faţa locului.  
 
Martorii şocaţi de cele întâmplate au sunat imediat la 112. Victima a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea. Iniţial, poliţiştii au deschis un dosar pentru loviri şi alte violenţe, apoi, când au aflat verdictul medicilor au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor. 
 
Agresorul a fost identificat, găsit şi reţinut, la mai bine de 24 de ore de la comiterea faptei.
 
Procurorii confirmă că acesta a încercat să scape de urmările faptelor sale: „În data de 9 iulie, faţă de acelaşi inculpat, care se sustrăsese urmăririi penale, după identificarea sa de către organele de urmărire penală, s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Tribunalului Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile”.
 
Judecătorul a fost de acord cu propunerea de arestare preventivă, motiv pentru care agresorul fost trimis în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Vâlcea.
 
Aceeaşi sursă a oferit amănunte şi despre cum s-a produs agresiunea: „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara de 7 iulie, în jurul orei 19:30, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea - cartier Ostroveni, între inculpatul CCŞ şi persoana vătămată MPC a avut loc un conflict spontan, context în care cel dintâi, folosind o bâtă de lemn, a aplicat celuilalt o lovitură în zona capului”.
 
În urma loviturii, victima s-a ales cu fractură craniană cu înfundare şi hemoragie, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa, precizează anchetatorii. 
 
De pe portalul instanţelor de judecată am aflat numele agresorului: Ciornei Cristiano Ştefi.
 
Cercetările au fost efectuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Vâlcea şi vor continua pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.
 
Vă mai recomandăm şi: 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările