Agent de penitenciar trimis în judecată pentru luare de mită

Agent de
penitenciar trimis în judecată pentru luare de mită

Agent de penitenciar arestat FOTO: arhivă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus astăzi trimiterea în judecată a unui agent de la Penitenciarul Tg. Jiu pentru luare de mită.  Decizia a fost luată în urma rechizitoriului efectuat ieri. Alte două persoane implicate răspund în faţa legii. Toţi cei trei se aflau în arest preventiv pentru 30 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din probele administrate a reieşit că agentul de la Penitenciarul din Tg. Jiu, cercetat în stare de arest preventiv, în cursul lunii aprilie 2016, a promis unui deţinut de la Penitenciarul menţionat acordarea unei învoiri în perioada Sărbătorilor Pascale în schimbul sumei de 1000 de euro. Aceasta urma să fie remisă prin intermediul unui cetăţean fără ocupaţie.

În ziua stabilită pentru primirea banilor, persoana desemnată s-a întâlnit cu agentul de la Penitenciarul din Târgu Jiu pentru a-i remite, în scopul menţionat anterior, o sumă de bani.

Cu această ocazie lucrători ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vâlcea şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat la prinderea în flagrant a agentului care tocmai primise suma de 500 euro şi bunuri. „Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii S.J.A. Vâlcea au desfăşurat numeroase activităţi, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procuror, pentru administrarea probatoriului. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea”, se arată în comunicatul emis astăzi de Direcţia Generală Anticorupţie.

Pe aceeaşi temă:

Arestat pentru că cerea băuturi alcoolice şi telefoane mobile de la deţinuţi. Funcţia: agent şef adjunct de penitenciare

Agentul corupt al Penitenciarului Slobozia, arestat pentru 29 de zile


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările