FOTO VIDEO Şoferul unui camion în flăcări a murit electrocutat. Unde a fost găsit şi ce s-a întâmplat

FOTO VIDEO Şoferul unui camion în flăcări a murit electrocutat. Unde a fost găsit şi ce s-a întâmplat

Camion în flăcări după ce macaraua acestuia a atins fire de înaltă tensiune în Vlădeşti - Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Un camion din care se descărcau mai multe materiale de construcţie a luat foc în Vlădeşti - Vâlcea. Macaraua a atins firele de înaltă tensiune, iar conducătorul auto s-a electrocutat.

Un accident s-a produs miercuri după-amiaza, 16 septembrie, în apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea.
 
Un camion cu macara descărca materiale de construcţie în curtea unui localnic din Vlădeşti - Vâlcea când, se pare, că macaraua a atins din greşeală firele de înaltă tensiune. Conducătorul auto s-a electrocutat şi a făcut infarct, iar camionul a luat imediat foc. 
 
Martorii oculari susţin că o bubuitură puternică s-a auzit până în Râmnicu Vâlcea, Vlădeşti fiind o comună învecinată, din vestul oraşului.
 
Pompierii militari au trimis la faţa locului mai multe echipaje pentru intervenţie.

Şoferul a fost găsit sub camion, de unde a fost extras cu mare greutate de către pompieri. Acesta a fost resuscitat zeci de minute, de către paramedici, întrucât atunci când a fost găsit era în stop cardio-respirator. 
 
Din păcate, în ciuda eforturilor, nu a putut fi salvat, decesul acestuia fiind declarat în jurul orei 18.00. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 60 de ani.
 
Imagini din timpul operaţiunii de stingere a camionului care a luat foc la Vlădeşti - Vâlcea în timp ce din el se descărcau materiale de construcţie (Sursa ISU Vâlcea):
 
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea la incendiul care a cuprins autocamionul, în localitatea  Vlădeşti, pompierii militari au intervinit cu un echipaj de stingere, unul de paramedicii SMURD şi un echipaj pentru descarcerare.
 
„Conducătorul auto a atins reţeaua electrică în urma manipulării macarelei camionului”, motiv pentru care s-a electrocutat, iar vehiculul a luat foc. Când a fost găsit era în stare de inconştienţă. 
 
Nu se ştie cum a ajuns sub camion, cel mai probabil în urma electrocutării şi a şocului exploziei din cauza căreia s-au aprins materialele şi vehiculul.
 
Imagini din timpul operaţiunii de salvare a şoferului şi a camionului care a luat foc în Vlădeşti - Vâlcea Foto: ISU Vâlcea
 
 
 
 
 
După cum se observă şi din imagini construcţia se află în imediata apropiere a unei reţele de tensiune electrică sub care era macaraua camionului. Există nişte reglementări legislative în astfel de situaţii, tocmai pentru a fi evitate accidentele de acest gen, în sensul că nu se permit construcţiile în apropierea reţelelor electrice.
 
Până la ora la care publicam acest articol, nimeni nu anunţase Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea despre acest incident. 
 
Potrivit directorului Ion Tănăsoiu, dacă respectivul camion aparţine unei societăţi comerciale, la care şoferul era angajat, se va deschide un dosar de cercetare pentru accident mortal de muncă, pentru a se afla cauza şi împrejurările în care s-a produs evenimentul, inclusiv modul în care s-a obţinut autorizaţie de construcţie, dacă aceasta există.
 
„Ne vom autosesiza şi mâine la prima oră vom cere mai multe amănunte de la postul de poliţie local sau de la primărie. Cineva de acolo trebuie să aibă nişte informaţii. În plus, evenimentul înţeleg că a fost anunţat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112”, ne-a mai declarat Ion Tănăsoiu.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: