Un medic şi zeci de asistenţi, reţea de vaccinări fictive. Preţul varia în funcţie de aspectul solicitantului

Un medic şi zeci de asistenţi, reţea de vaccinări fictive. Preţul varia în funcţie de aspectul solicitantului

Poliţiştii au descins la un centru de vaccinare anti COVID din Valea Călugărească FOTO Captură Video

Peste 80 de persoane din localităţile prahovene Sinaia, Buşteni şi Valea Călugărească, dar şi din alte comune din judeţ, au dat bani ca să obţină certificate false de vaccinare anti COVID.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi au fost racolaţi de o reţea de asistenţi şi medici de familie din Prahova care au dezvoltat doar în câteva săptămâni un sistem complex prin care ofereau contra cost, evident, certificatul de vaccinat oamenilor care aveau nevoie urgentă de un astfel de act. 

A fost pur şi simplu o explozie de astfel de solicitări în special în perioada concediilor de vară, dar şi ulterior, venit din partea celor care pleacu la muncă în străinătate.

Între 300 de lei şi 1000 de lei costa actul fals de vaccinare anti COVID, iar preţul varia în funcţie de aspectul fizic al solicitantului, dar şi de modalitatea de fentare a sistemului.

Potrivit unor surse judiciare,  medicii şi asistenţii implicaţi în această reţea foloseau trei căi: certificatul de vaccinare era obţinut prin neprezentarea la centrul de vaccinare, iar în acest caz, taxa era mai mare, apoi, în alte situaţii, solicitantul era injectat cu ser fiziologic, iar serul vaccinului era aruncat la chiuvetă, iar cea de-a treia modalitate şi cea mai des folosită era doar o mimare a actului de vaccinare, omul pur şi simplu se aşeza pe scaun, iar asistenta se prefăcea că injectează substanţa.

Centru de vaccinare din comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova, unde au avut loc percheziţii în dosarul care vizează medici şi asistenţi implicaţi în reţeaua de falsificatori de certificate de vaccin FOTO D.Frîncu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au făcut, joi 14 octombrie, percheziţii în acest caz. A fost vizat un cabinet medical individual al unui medic de familie din comuna prahoveană Valea Călugărească, sat Rachieri, dar şi alte centre de vaccinare din judeţ, în special din zona rurală, susţin surse judiciare.

35 de persoane au fost aduse la audieri la sediul Parchetului, imediat după percheziţii, iar printe aceştia se afla şi unul dintre medicii implicaţi în reţea. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Poliţiei Prahova, acuzaţiile din această cauză sunt de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals. Ancheta este la început şi nu este exclus ca pe lângă suspecţii cunoscuţi până acum, să fie identificaţi şi alţii, spun sursele citate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Pacienţi vaccinaţi doar pe hârtie, în Ialomiţa. Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia

Doctoriţa din Dâmboviţa şi soţul acesteia, reţinuţi pentru vaccinarea fictivă a unor fotbalişti VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările