Medic din Prahova, trimis în judecată pentru înşelăciune. Falsifica documente în vederea obţinerii certificatului de handicap

Medic din Prahova, trimis în judecată pentru
înşelăciune. Falsifica documente în vederea obţinerii certificatului de
handicap

17 prahoveni au primit ilegal indemnizaţii de handicap în valoare totală de 900.000 de lei FOTO Arhivă Adevărul

Apar noi cazuri de prahoveni care au beneficiat ilegal de indemnizaţii de handicap obţinute în baza unor documente false, oferite de medicul oftalmolog Maria Ghinea. Sumele primite pe nedrept de bolnavii închipuiţi sunt colosale, între 10.000 de lei şi 100.000 de lei, bani care trebuie acum recuperaţi de Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Prahova, conform  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Prejudiciul total în cauză este de 957.730 de lei.

Procurorii din Ploieşti au dispus trimiterea în judecată într-un nou dosar a medicului oftalmolog Maria Ghinea, acuzagt de complicitate la înşelăciune în formă continuat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar şi a altor 17 persoane care au beneficiat pe nedrept de ajutor social de la stat, acuzate acum de înşelăciune în formă continuată.

         În rechizitoriul întocmit în cauză , procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt :

În perioada 2006 – 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata Ghinea Maria, în calitate de medic specialist oftamolog, a eliberat un număr de 34 de referate medicale  de specialitate prin care  a atestat în fals existenţa unor afecţiuni oftalmologice, în scopul obţinerii certificatelor de încadrare în grad de  handicap grav cu  indemnizaţie de însoţitor sau accentuat.

Inculpaţii  Baicu Maria, Bondăreţ Nicoleta - Tatiana, Cazan Constantin,   Cazan Camelia - Eugenia,  Cernat Elena, Chivu Mariea,  Cioc Doina, Cosma Ioana,  Cosman Ilie,  Cocîrlea Georgeta,  Costache Neculai,  Dragomir Aurelia,  Dragostin Maria - Georgeta, Ene Constanţa, Ghiţă Ioana, Ioaniţiu Magdalena,  Ionescu Constantin prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv  că suferă de afecţiuni oculare grave, dovedite cu acte medicale  false, au obţinut eliberarea certificatului  de încadrare în grad de  handicap, care le dădea dreptul să beneficieze de protecţie socială, acţiuni prin care au  cauzat o pagubă bugetului public.

Urmare acestei încadrări inculpaţii au beneficiat  lunar  de  protecţie  socială încasând necuvenit  suma de  61.978 lei – Baicu Maria, 85.274 lei – Bondăreţ Nicoleta Tatiana, 29.097 lei Cazan  Camelia Eugenia, 98.839 lei Cazan Constantin,  87.861 lei Cernat Elena, 103.937 lei Chivu Maria, 10.676 lei Cioc Doina, 10.516 lei Cocîrlea Georgeta, 29.726 lei Cosma Ioana, 10.796 lei Cosma Ilie, 70.027 lei Costache Neculai, 88.847 lei Dragomir Aurelia, 10.021 Dragostin Maria Georgeta, 64.252 lei Ene Constanţa, 22.826 lei Ghiţă Ioana, 84.522 lei Ioaniţiu Magdalena,  88.533 lei Ionescu Constantin.

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză, s-au dispus măsuri asiguratorii.

Numele medicului oftalmolog mai apare într-un dosar similar, deferit justiţiei de aceeaşi structură de Parchet, în luna februarie a anului trecut. Atunci, 19 persoane care au fost implicate în obţinerea unor false certificate de handicap, în baza cărora au obţinut indemnizaţii necuvenite, au fost trimise în judecată. Cauzele au fost desprinse din dosarul Vioricăi Oniga, fosta şefă a Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap din cadrul DGASPC Prahova, la rândul ei trimisă în judecată, pentru fapte de corupţie, de procurorii DNA Ploieşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările